Το πρώτο της μήνυμα μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, μέσω Instagram, ανέβασε η Μαντόνα.
Η θρυλική performer στα τέλη Ιουνίου υπέστη σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη, με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ νοσοκομείου.
Απέφυγε τα χειρότερα και πλέον αναρρώνει στο σπίτι της, αλλά ήδη κάνει τα επόμενα σχέδιά της.
Η παγκόσμια περιοδεία της δεν θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Αμερική, όπως είχε προγραμματίσει, αλλά, όπως τόνισε στην πρώτη της ανάρτηση μετά την περιπέτεια της υγείας της, η περιοδεία θα αρχίσει από την Ευρώπη τον Οκτώβριο.
Η ανάρτηση της Μαντόνα
«Ευχαριστώ για τη θετική σας ενέργεια. Προσευχές και λόγια θεραπευτικά και κουράγιου. Ενιωσα την αγάπη σας. Είμαι στον δρόμο της ανάρρωσης και είμαι βαθύτατα ευγνώμον για όλες τις ευλογίες που έχω στη ζωή μου.
Η πρώτη μου σκέψη όταν ξύπνησα στο νοσοκομείο ήταν τα παιδιά μου. Η δεύτερη ότι δεν ήθελα να απογοητεύσω τον κόσμο που αγόρασε εισιτήρια για το τουρ μου. Δεν ήθελα επίσης να απογοητεύσω τους ανθρώπους που δούλευαν ακατάπαυστα μαζί μου τους τελευταίους μήνες για να υλοποιήσουν το σόου μου. Απεχθάνομαι να απογοητεύω κόσμο.
«Συγκεντρώνομαι στην υγεία μου και στο να γίνω πιο γερή. Και σας βεβαιώνω ότι θα είμαι πίσω μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!
Το προσωρινό πλάνο μου είναι να αλλάξω τις ημερομηνίες στη Βόρεια Αμερική και να αρχίσω από τον Οκτώβριο στην Ευρώπη. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή σας. Σας αγαπώ».
{https://www.instagram.com/p/CuheQvlOgmo/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==}
Το φάρμακο που της έσωσε τη ζωή
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Radar Online όταν η 64χρονη τραγουδίστρια βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της στις 24 Ιουνίου της χορηγήθηκε ένεση ναλοξόνης.
Στα υγιή άτομα η ναλοξόνη δεν έχει καμία επίδραση, στους χρήστες όμως μπορεί να προλάβει το θάνατο και να αποβεί σωτήρια.
Πού χρησιμοποιείται η ναλοξόνη
Η ναλοξόνη είναι η ουσία που μπορεί κυριολεκτικά να αντιστρέψει τις επιδράσεις που έχει ένα οπιοειδές (όπως η ηρωίνη) στον οργανισμό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις υπερβολικής δόσης αυτού με σκοπό να επαναφέρει στην ζωή τον άνθρωπο σε κίνδυνο. Χρησιμοποιείται συνήθως για να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια που προκαλείται από την υπερδοσολογία οπιοειδών.
Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί σε ένα χάπι με οπιοειδές ώστε να μειωθούν οι παρενέργειες της υπερδοσολογίας.
Όταν χορηγείται ενδοφλέβια, η δράση της αρχίζει εντός δύο λεπτών, ενώ σε ενδομυϊκή χορήγηση εντός πέντε λεπτών. Μια άλλη οδός χορήγησης είναι η χορήγηση με σπρέι στη μύτη.
Η δράση της ναλοξόνης διαρκεί περίπου μισή με μία ώρα.
Απαιτούνται πολλαπλές δόσεις, καθώς η διάρκεια δράσης των περισσότερων οπιοειδών είναι μεγαλύτερη από αυτή της ναλοξόνης.
Η χορήγηση σε άτομα με εθισμό σε οπιοειδή μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα στέρησης, όπως ανησυχία, ναυτία, εμετούς, ταχυκαρδία και εφίδρωση.
Για την αποφυγή του στερητικού συνδρόμου, μπορούν να δοθούν μικρές δόσεις κάθε λίγα λεπτά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμιτή δράση.
Σε ασθενείς που υποφέρουν από κάποια καρδιακή πάθηση ή παίρνουν φάρμακα τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την καρδιά έχουν αναφερθεί περαιτέρω καρδιακά προβλήματα.
Φαίνεται να είναι ασφαλές στην κύηση, ύστερα από τη χορήγησή του σε περιορισμένο αριθμό γυναικών.
Η ναλοξόνη είναι μη εκλεκτικός ανταγωνιστής των υποδοχέων των οπιοειδών και δρα αναστρέφοντας την καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος και του αναπνευστικού συστήματος που προκαλούν τα οπιοειδή.
Η ναλοξόνη πατενταρίστηκε το 1961 και εγκρίθηκε η χορήγησή της για την υπερδοσολογία οπιοειδών στις ΗΠΑ το 1971. Ανήκει στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του ΠΟΥ.