Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτές τις προκλινικές μελέτες είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται από τη Moderna και την pfizer και τον όμιλο BioNTech. Το υποψήφιο εμβόλιο χρησιμοποιεί ένα τμήμα mRNA που κωδικοποιεί για μια ιογενή πρωτεΐνη, η οποία όταν εγχέεται στο σώμα, προκαλεί τα κύτταρα να παράγουν την πρωτεΐνη, η οποία διεγείρει μια ανοσολογική απάντηση κατά του ιού.
Τα δεδομένα "αποδεικνύουν ότι δύο ανοσοποιήσεις του εμβολίου mRNA προκάλεσε υψηλή εξουδετέρωση που είναι συγκρίσιμοι με το ανώτερο φάσμα εκείνων που παρατηρήθηκαν σε μολυσμένους ανθρώπους,".
Η Sanofi αναπτύσσει επίσης ένα διαφορετικό εμβόλιο COVID-19 με την GlaxoSmithKline. Χρησιμοποιεί τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης που η Sanofi χρησιμοποίησε για να παράγει ένα εμβόλιο γρίπης και χρησιμοποιεί την καθιερωμένη τεχνολογία της GSK.
Η συμφωνία της Sanofi με την Translate Bio
Στις 23 Ιουνίου, η Sanofi Pasteur, η επιχειρηματική μονάδα εμβολίων της Sanofi και της Lexington της Μασαχουσέτης, με έδρα τη Translate Bio, ανακοίνωσε επέκταση υφιστάμενης συνεργασίας για την ανάπτυξη εμβολίων mRNA για μολυσματικές ασθένειες. Η αρχική συμφωνία τέθηκε το 2018.
Η Translate Bio θα είναι επιλέξιμη για πιθανά ορόσημα και άλλες πληρωμές έως και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, που περιλαμβάνει 450 εκατομμύρια δολάρια που εμπίπτουν στη συμφωνία του 2018.
Από τα πιθανά ορόσημα, περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια αναμένονται τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ορόσημων ανάπτυξης εμβολίων COVID-19. Επίσης, η Translate Bio είναι επάνω για κλιμακωτά δικαιώματα με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις των ανεπτυγμένων εμβολίων.
Η Sanofi πληρώνει όλα τα έξοδα κατά τη διάρκεια της περιόδου συνεργασίας. Η Sanofi Pasteur θα λάβει αποκλειστικά παγκόσμια δικαιώματα για εμβόλια μολυσματικών ασθενειών.
Η Trasnlate Bio ειδικεύεται στις mRNA θεραπείες. Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, η Translate Bio αξιοποιεί την πλατφόρμα mRNA της για να ανακαλύψει, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει υποψήφια εμβόλια. Η Sanofi Pasteur είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες εμβολίων στον κόσμο και θα συμβουλεύει και θα βοηθά στην προώθηση αυτών των υποψηφίων σε κλινικές δοκιμές, ρυθμιστικές εφαρμογές και εμπορευματοποίηση.
Εκτός από τους πολλαπλούς υποψηφίους εμβολίων COVID-19, οι δύο εταιρείες εργάζονται σε έναν υποψήφιο εμβόλιο mRNA κατά της γρίπης με σχέδια για να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στα μέσα του έτους 2021. Υπάρχουν επίσης και άλλα προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων mRNA που εργάζονται για τη συμμετοχή ενός άλλου ιού, καθώς και ένα βακτηριακό παθογόνο.