Πρώτον η Moderna δεσμεύτηκε να επεκτείνει το παγκόσμιο πορτφόλιο δημόσιας υγείας σε 15 εμβολιαστικά προγράμματα, στοχεύοντας παθογόνους που απειλούν τη δημόσια υγεία, προωθώντας αυτά τα εμβόλια σε κλιικές δοκιμές μέχρι το 2025.
Δεύτερον, για να επιταχύνει την έρευνα με στόχο την ανάπτυξη περισσότερων εμβολίων, η Moderna εκκινεί ένα πρόγραμμα (mRNA Access) που θα προσφέρει στους επιστήμονες πρόσβαση στην τεχνολογία mRNA για την εξερεύνηση νέων εμβολίων κατά μολυσμαντικών ασθενειών.
Τρίτον, η Moderna επεκτείνει τη δέσμευση της για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ώστε να μην επιβάλει ποτέ τις πατέντες COVID-19 για τις 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος του COVAX.
Τέταρτον, η Moderna ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεννόησης με την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κένυας για να καθιερώσει την Κένυα ως την τοποθεσία για τις εγκαταστάσεις της παραγωγής mRNA.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (CEPI) έχουν απευθύνει εκκλήσεις για δράση για την ανάπτυξη εμβολίων κατά παθογόνων προτεραιότητας που αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Το κλινικό χαρτοφυλάκιο της Moderna περιλαμβάνει ήδη εμβόλια που στοχεύουν την COVID-19, τον HIV, τον Νίπαχ και τον ιό Ζίκα.
Η διευρυμένη παγκόσμια στρατηγική υγείας της Moderna θα προωθήσει προγράμματα κατά των υπολοίπων παθογόνων μικροοργανισμών έως το 2025.
Η Moderna συνεχίζει επίσης την πρωτότυπη προσέγγιση εμβολίων, χρησιμοποιώντας προκαταρκτικές εκδόσεις εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί κατά αντιπροσωπευτικών ιών, τα οποία προσαρμόζονται γρήγορα για την αντιμετώπιση άλλων σχετικών παθογόνων.
Η αξία αυτής της προσέγγισης πρωτότυπου εμβολίου αποδείχθηκε όταν η πρώιμη έρευνα για το SARS-CoV-1 και το MERS επέτρεψε την ταχεία απάντηση της Moderna στον SARS-CoV-2. Η Moderna δεσμεύεται, εν μέρει μέσω της Access mRNA, να συνεχιστεί η έρευνα και η έγκαιρη ανάπτυξη για την προετοιμασία έναντι πανδημίων μέσω μιας πρωτότυπης προσέγγισης παθογόνων για τη δημιουργία βιβλιοθηκών εμβολίων.