Η μετάλλαξη δέλτα σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, έτσι θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας.
Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές - Σύσκεψη στο Μαξίμου
Σε πλήρη πλήρη επιφυλακή βρίσκονται παράλληλα οι υγειονομικές αρχές της χώρας καθώς η μετάλλαξης Δέλτα, φαίνεται να κυριαρχεί στην Κρήτη.
Η εκτίναξη των κρουσμάτων σε τετραψήφιο αριθμό το Σάββατο και η απότομη αύξησή τους σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου σήμερα στις 12.30, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδα.
Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής με σκοπό τη λήψη στοχευμένων μέτρων όπου εντοπίζεται πρόβλημα, ενώ ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνδρομή της αυτοδιοίκησης στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Σημαντική η αύξηση των κρουσμάτων - Τι κάνουμε για επιβραδύνουμε την εξάπλωση
Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, Γκίκας Μαγιορκίνης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για «σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων», αναφερόμενος στα νέα κρούσματα κορονοϊού.
Μάλιστα, ο κ. Μαγιορκίνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους θα αποφευχθεί η επιβράδυνση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.
Η ανάρτηση Μαγιορκίνη στο FB
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαγιορκίνη στο Facebook έχει ως εξής
«Καθότι πολλοί με ρωτάνε πώς βλέπω την κινητικότητα της επιδημίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας:
1) Κυριακή: 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα
2) Σάββατο: 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα
3) Παρασκευή: 771 έναντι 395, αύξησ, 195% περισσότερα
4) Πέμπτη: 761 έναντι 489, αύξηση, 156% περισσότερα
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην επιβράδυνση του 4ου κύματος που είναι προ των πυλών:
α) Κάνουμε συχνά προληπτικά self-test τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)
β) Αποφεύγουμε δραστηριότητες όπου ενώ υπάρχει συγχρωτισμός δεν μπορούμε να φοράμε την μάσκα μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)
γ) Κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο - ολοκληρώνουμε τον εμβολιασμό μας κατά προτεραιότητα
δ) Βοηθάμε και διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν»