Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σημείωσε: «Οι αλλαγές που έγιναν στις αρμοδιότητες των υφυπουργών Υγείας, ήταν επιβεβλημένες μετά την προσθήκη μιας νέας θέσης Υφυπουργού. Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας διατηρεί τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε και τη συνολική εποπτεία, ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει συντρέχουσες, ή από κοινού αρμοδιότητες, ενώ η Υφυπουργός κα Ζωή Ράπτη έχει τις αρμοδιότητες των θεμάτων Ψυχικής Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας έχει σημαντικότατη συμβολή στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»
Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας έστειλε το δικό του μήνυμα στην αξιωματική αντοπολίτευση: «Ας μην προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν «κούρεμα αρμοδιοτήτων». Καταλαβαίνουμε ότι αναζητούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ώστε να φύγουν τα φώτα από το δημόσιο μαλλιοτράβηγμα των στελεχών τους, αλλά ας σκεφθούν κάτι άλλο. Ίσως μια νέα ανάρτηση του προέδρου τους».
Αρμοδιότητες στο Υπουργείο Υγείας
Ο κ. Κοντοζαμανης συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες που έχει ενώ του προστέθηκαν αρμοδιότητες για τον ΟΔΙΠΥ (το νέο φορέα αξιολογησης υπηρεσιών υγειας).
Με την προσθήκη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας του μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες, ενώ στη νέα Υφυπουργό μεταφέρονται απο τον Κοντοζαμάνη και τον Ιωάννη Κωτσιοπουλο (Γ.Γ Υπηρεσιών Υγείας) η Ψυχική Υγεία και από τον Πρεζεράκο οι εξαρτήσεις.
Σχετικά με το Φάρμακο και τον ΕΟΠΥΥ που ηταν δυο αρμοδιότητες που ειχαν συγκεκριμενοποιηθεί από πέρσι, αυτές παραμένουν στον Κικίλια, ο οποιος άλλωστε ως Υπουργός είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση όλων των ζητημάτων υγείας.