Ειδικότερα, έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο η εμφάνιση ενός σοβαρού συνδρόμου σε μικρό αριθμό παιδιών, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με τον κορονοϊό.
Αρχικά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «Συζητήθηκε λίγο το συγκεκριμένο θέμα στην Επιτροπή χωρίς σαφή επιστημονική τοποθέτηση. Θα σταθώ σε 2 λεπτομέρειες. Η πρώτη είναι ο συναγερμός, που είναι απαραίτητος όταν έχεις να κάνεις με έναν νέο ιό και η δεύτερη είναι η ποσότητα των ατόμων που έχουν εμφανίσει τη συγκεκριμένη επιπλοκή. Δεν ισχύει τίποτα από τα 2».
Στη συνέχεια σχολίασε τα εξής: «Το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπει πάρα πολλούς θανάτους και κρούσματα σε καθημερινή βάση. Επίσης, η ανακοίνωση του ΕΣΥ τους λέει ότι είναι πάρα πολύ μικρός ο αριθμός των περιστατικών τους και ότι δεν αναιρεί το μήνυμα ότι η ασθένεια είναι παρά πολύ σοβαρή στα παιδιά σε πολύ μικρό ποσοστό. Το τρίτο είναι ότι αναφέρουν πως το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο μοιάζει με μία νόσο που λέγεται τοξικό σοκ, την οποία την κάνουν κάποια μικρόβια, όπως στρεπτόκοκος και ο σταφυλόκοκος ή μια νόσο που λέγεται Kawasaki. Μία νόσος άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά κάτω των 5 που κάνουν πυρετό, λεμφαδενοπάθεια και είναι μία συστηματική φλεγμόνη. Λένε, επίσης, οι συνάδελφοι ότι σε κάποια παιδιά τον βρίσκουν και σε κάποια άλλα όχι. Αρα πιθανολογούν ότι μπορεί να οφείλεται στον ιό ή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο άλλο παθογόνο.
Έτσι κατέληξε ότι «αυτό πόρρω απέχει από το συναγερμό, απέχει πάρα πολύ από την κλινική εικόνα της νόσου στα παιδιά και ότι αυτά νοσούν πιο σοβαρά από τον ιό, απέχει πάρα πολύ από το ότι πανικοβαλόμαστε και τα παιδιά μας νοσούν σοβαρά και πάμε στις μονάδες. Πρόκεται για ένα φαινόμενο που παρατηρεί η ιατρική κοινότητα. Όταν έχει πολύ μεγάλη κυκλοφορία ο ιός, φυσικά και μπορούν να νοσήσουν τα παιδιά είτε από αυτό είτε από κάτι άλλο. Γι΄αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση. Δεν αλλάζει η γενική εικόνα που έχουμε για τον ιό".