Ειδικότερα, τόνισε ότι «ο τουρισμός θα γίνεται με κανόνες που έχουν σχέση με τον εργαστηριακό έλεγχο ιδιαίτερα αν έχουμε έναν εργαστηριακό έλεγχο που μπορεί να γίνεται γρήγορα, ταχέως και να εξασφαλίζει ότι ένας δεν είναι φορέας της νόσου όταν ταξιδεύει ή έχει περάσει τη νόσο αν υπάρχει ένα αξιόπιστο αντίσωμα».
Ένας δεύτερο κανόνας πρόσθεσε ότι «θα είναι σίγουρα η μετακίνηση με κανόνες υγιιεινής, οι οποίοι θα αφορούν τη χρήση της μάσκας. Αν μπορεί να γίνει μία τέτοια μετακίνηση και επιτραπεί θα γίνεται με τον απόλυτο κανόνα υγιεινής αλλά και με μέτρα αντιμετώπισης ενός ύποπτου περιστατικού μέσα σε κάποιο από αυτά τα μέσα μεταφοράς. Τρίτον, θα πρέπει να γίνεται με σκοπό να προστατευτούν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για τις οποίες μίλησα και προηγουμένως. Φαντάζομαι ότι δε θα ρισκάρουμε σε μία περίοδο που μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα ο ιός τη μεταφορά του σε ένα εξοχικό ή σε ένα σπίτι στο χωριό, το οποίο μένουν οι γονείς μας, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν αυξημένο κίνδυνο».
Ο κ. Τσιόδρας, πάντως θέλησε να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι η παγκόσμια διασπορά του ιού ξεκίνησε από εισαγόμενα κρούσματα, από ταξιδιώτες. Παράλληλα ανέφερε και το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Αμερικής, στην οποία το 65% του ιού προήλθε από τη Νέα Υόρκη. Μέσα από αυτήν δηλαδή, όχι από έξω.
Έτσι, κατέληξε ότι «ακόμα και οι διαδικασίες εσωτερικού τουρισμού μπορεί να υποβάλλονται σε κάποιες απαγορεύσεις και όχι μόνο ο εξωτερικός. Θεωρώ, βέβαια, ότι μπορούμε σταδιακά να σκεφτόμαστε τον εσωτερικό τουρισμό όλο και περισσότερο αν παραμείνουμε σε μία καλή κατάσταση ως χώρα. Αυτό, φυσικά θα γίνει με κανόνες υγιεινής που όλοι θα πρέπει να σέβονται και εύχομαι τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν ταχύτερα με τη διαδικασία του εργαστηριακού ελέγχου, της απομόνωσης και την ιχνηλάτησης των επαφών. Είναι, πάντως, λίγο νωρίς για μία τέτοια συζήτηση και δε φαντάζει ως την πρώτη προτεραιότητα. Κάποιοι βασικοί κανόνες, πάντως, ήδη συζητούνται αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα».