«Έχουμε έρθει προληπτικά» και «δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, Θάνος Πλεύρης.
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρηςκαι η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, μετέβησαν σήμερα 22/09 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών , τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ -ΚΕΠΥ, και τους Διοικητές των Νοσοκομείων καθώς και με τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο τους πανδημικούς δείκτες που καταγράφονται στη Β. Ελλάδα, το ποσοστό των εμβολιασμών και τις ενέργειες που γίνονται για περαιτέρω αύξησή του καθώς και για την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα, τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή και αυτό σχετίζεται με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων, καθώς και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.
Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες περιοχές της Β. Ελλάδας σε σχέση με το μέσο όρο στην Επικράτεια.
Τέλος, τόνισε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σταματά στην παρούσα φάση στους υγειονομικούς και δε τίθεται θέμα επέκτασης.
Γκάγκα: Προχωράμε σε ενέργεις για τη στήριξη των αναισθησιολόγων
Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μετά τη συνάντησή της με τους αναισθησιολόγους, υπογράμμισε την έλλειψη ιατρών που παρατηρείται στη συγκεκριμένη ειδικότητα με αποτέλεσμα να προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις αλλά να βγαίνουν άγονες.
«Προχωράμε σε κάποιες λύσεις που θα κάνουν τους αναισθησιολόγους να αισθάνονται ότι έχουν τη στήριξη του Κράτους και του Υπουργείου- που την έχουν- να μπορούν να αμείβονται καλύτερα για το έργο που προσφέρουν και την εξοντωτική δουλειά που κάνουν επειδή είναι πολύ λίγοι. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά να επιλέξουν ως ειδικότητα την αναισθησιολογία και να δώσουμε κίνητρα στους νέους αναισθησιολόγους να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έλλειψη αναισθησιολόγων υπάρχει παγκοσμίως και όχι μόνο στη χώρα μας» είπε η κυρία Γκάγκα.
Αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας επεσήμανε την ανάγκη αύξησης του ποσοστού εμβολιασμού και απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας καθώς, όπως τόνισε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Μακεδονίας να ανεβαίνουν.