O κ. καθηγητής τόνισε ότι η πρόσφατη επιδημιολογική κατάσταση δείχνει μία τάση υποχώρησης των κρουσμάτων κάτω από τα 200 ανά ημέρα.
Αυτή η τάση, όμως, πρόσθεσε ότι συνοδεύεται από ήπια τάση αύξησης των διασωληνωμένων.
Αυτή η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από τα νέα κρούσματα είναι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να διασωληνωθούν.
«Προφανώς στο ότι τα κρούσματα χρειάζονται περίπου 7 ημέρες για να επιδεινωθούν. Επομένως, αντικατοπτρίζουν την ένταση της επιδημίας που έλαβε χώρα πριν από 7 -10 ημέρας. Επίσης, αντικατοπτρίζει τη προσβολή μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων που υπάρχει και μεγαλύτερη νοσηρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιδημιολόγος.
Στα θετικά στοιχεία συμπεριέλαβε την υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες κάτω από τα 40.
«Αν και η κατάσταση είναι αισιόδοξη δεν επιτρέπει εφησυχασμό» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.
Μόρια: Στα 35 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στα 35 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων που μέχρι στιγμής είναι στα 2000. Από το σύνολο των ελέχθέντων δειγμάτων οι 100 πρόκειται για εργαζόμενους.
Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά την περίπτωση ενός 40χρονου Σομαλού, που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Σημειώνεται ότι όσοι πρόσφυγες βρίσκονται θετικοί στον ιό τίθενται σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ, ενώ το σύνολο του καταυλισμού από την περασμένη Τετάρτη έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.