Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη περίπτωσης «ψευδογιατρού» που πουλούσε ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς για να βγάζει χρήματα εις βάρος τους, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με μία του πρωτοβουλία θέλει να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο.
Για να το κάνει αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες μέσω μίας ψηφιακής πλατφόρμας η οποία είναι ενταγμένη στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ ( https://bit.ly/2P4rtka ) να μπορούν να εντοπίσουν όποιον από τους 64.510 γιατρούς όλης της χώρας επιθυμούν.
Πρόκειται για την υλοποίηση της δέσμευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετά τα πρόσφατα φαινόμενα αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος από πρόσωπα που ουδεμία σχέση είχαν με την ιατρική αλλά δήλωναν ιατροί, με αποτέλεσμα να πέσουν θύματα πολλοί ασθενείς.
Στο ψηφιακό μητρώο του ΠΙΣ οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν το όνομα του ιατρού που τους ενδιαφέρει, την ειδικότητά του αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν ένα πρόσωπο που δηλώνει ότι κατέχει την ιατρική ιδιότητα είναι πράγματι ιατρός. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «θα πράττει πάντοτε ότι είναι δυνατό προκειμένου να διαφυλαχτούν τα δικαιώματά τους, αλλά και η ορθή πρόσβαση τους στο ιατρικό προσωπικό της χώρας».