Ειδικότερα, με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, από τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας μετακινούνται γιατροί και νοσηλευτές ώστε να στελεχωθεί κλιμάκιο ελέγχου COVID στο λιμάνι της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών και των νοσηλευτών των ΚΥ και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας ,οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να εργάζονται σε έναν ακατάλληλο υγειονομικά χώρο , τις καθημερινές και τις αργίες, εκτός ωραρίου, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες.
«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών , με δεδομένη της τραγική υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.
Η ΟΕΝΓΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να «μπαλώσει τρύπες με το λιγοστό προσωπικό» αντί να στελεχώσει πλήρως τα Κέντρα Υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
Παράλληλα, εκφράζει την απορία για την μη αξιοποίηση των «περίφημων Κινητών Ομάδων Υγείας» για την στήριξη των της Π.Φ.Υ.
Έτσι στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «προκλητικούς» τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για «τη δήθεν θωράκιση και ετοιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας και την πλήρη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και των εργαζομένων».
Αιτήματα ΟΕΝΓΕ
Στην ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ καταλήγει να εκφράζει τα εξής αιτήματα:
1. Να αναιρεθεί η εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί που έχουν μετακινηθεί, στα Κέντρα Υγείας .
2. Να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα Κέντρα Υγείας .
3. Να αναπτυχθεί ο αναγκαίος αριθμός κινητών μονάδων για τη διενέργεια τεστ και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό και όχι με συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης .