Η μελέτη, που βασίζεται σε δεδομένα από τη Βραζιλία, συμβαδίζει με παλαιότερες έρευνες που βρήκαν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης μεταξύ εκείνων που παραιτούνται από τον κρέα . Ωστόσο, η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι αυτή η σχέση δεν υπάρχει από τη διατροφική πρόσληψη.
Μπορεί να φαίνεται απλό να εξετάσουμε τη σχέση μεταξύ μιας δίαιτας και συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας και να υποθέσουμε ότι το πρώτο προκαλεί το δεύτερο μέσω κάποιας μορφής διατροφικής ανεπάρκειας.
Ωστόσο, η νέα ανάλυση, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Affective Disorders , έλαβε ένα ευρύ φάσμα διατροφικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, της πρόσληψης πρωτεϊνών, της πρόσληψης μικροθρεπτικών συστατικών και του επιπέδου επεξεργασίας των τροφίμων. Αυτό υποδηλώνει ότι τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης μεταξύ των χορτοφάγων δεν προκαλούνται από το θρεπτικό περιεχόμενο της διατροφής τους.
Τι θα μπορούσε λοιπόν να εξηγήσει τη σχέση μεταξύ της χορτοφαγίας και της κατάθλιψης; Υπάρχει κάποιος μη διατροφικός μηχανισμός που κάνει το πρώτο να προκαλέσει το δεύτερο; Ή μήπως η σχέση σε κάτι εντελώς άλλο;
Τα συμπτώματα κατάθλιψης που εμφανίζουν
Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορούν να περιλαμβάνουν μηρυκασμό σε αρνητικές σκέψεις, καθώς και αισθήματα ενοχής.
Υποθέτοντας ότι τα καταθλιπτικά και τα μη καταθλιπτικά άτομα είναι πιθανό να συναντήσουν την ανατριχιαστική αλήθεια των σφαγείων και των εργοστασιακών καλλιεργειών, είναι πιθανό ότι τα καταθλιπτικά άτομα είναι πιο πιθανό να μηρυκάζουν αυτές τις σκέψεις και πιθανότατα να αισθάνονται ένοχοι για το ρόλο τους στη δημιουργία. της ζήτησης.
Ο καταθλιπτικός χορτοφάγος, σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται λάθος να σκέφτεται έτσι. Ενώ η κατάθλιψη μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως μη ρεαλιστικά αρνητικές αντιλήψεις, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα άτομα με ήπια έως μέτρια κατάθλιψη έχουν πιο ρεαλιστικές κρίσεις για την έκβαση αβέβαιων γεωγραφικών και πιο ρεαλιστικές αντιλήψεις για τον ρόλο και τις ικανότητές τους.
Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει πραγματικά σκληρή μεταχείριση των ζώων στην παραγωγή κρέας . Και αυτό πραγματικά προκαλείται από τη ζήτηση των καταναλωτών για φθηνό κρέας.
Οι γυναίκες πιο επιρρεπείς από τους άντρες
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα μελέτη βασίζεται σε δεδομένα έρευνας που συλλέχθηκαν στη Βραζιλία, μια χώρα διάσταση για τη διάθεσή της με τη βαρύ κρέας . Ορισμένα στοιχεία έρευνας δείχνουν μια απότομη αύξηση της χορτοφαγίας στη Βραζιλία τα τελευταία χρόνια , από 8% το 2012 σε 16% το 2018. Ωστόσο, η πρόσφατη έρευνα ερεύνησε περισσότερους από 14.000 Βραζιλιάνους και βρήκε μόλις 82 χορτοφάγους – μετά βίας από το 2018 σεντ.
Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς εάν η ίδια σχέση μεταξύ της χορτοφαγίας και της κατάθλιψης που παρατηρείται στην Ινδία ή σε άλλες χώρες όπου η χορτοφαγία είναι περισσότερο κοινωνικός κανόνας. Το πιο σημαντικό, καθώς το ποσοστό της χορτοφαγίας έχει σχέση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, θα δούμε τη σχέση να εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου;
Τέλος, είναι πιθανό ούτε η χορτοφαγία ούτε η κατάθλιψη να προκαλέσει το άλλο, αλλά και τα δύο συνδέονται με κάποιον τρίτο παράγοντα. Αυτό μπορεί να είναι οποιοσδήποτε αριθμός χαρακτηριστικών ή εμπειριών που σχετίζονται τόσο με τη χορτοφαγία όσο και με την κατάθλιψη.
Για παράδειγμα, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να είναι χορτοφάγοι και να εμφανιστούν κατάθλιψη .
Ωστόσο, η βραζιλιάνικη μελέτη έλαβε υπόψη το φύλο, αποκλείοντας τη συγκεκριμένη τρίτη μεταβλητή.
ΠΗΓΗ: theconversation.gr