Βήμα 1.
Αρχικά, ρίξτε 2 φλιτζάνια βραστό νερό πάνω από κάθε φυσική χρωστική ουσία. Αν θέλετε κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείστε κρεμμύδια (εσωτερικό φλοιό) . Αφήστε το διάλυμα να κάτσει για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 2 ώρες για να βγει όλο το χρώμα. Σουρώστε το υγρό βαφής από τα μπολ.
Bήμα 2
Έπειτα, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι σε κάθε μπολ με χρώμα βαφής. Προσθέστε 3-4 αυγά σε κάθε μπολ.
Βήμα 3
Στη συνέχεια πρεπει να μπουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι 1 ημέρα. Όσο περισσότερο τα αφήσετε να μουλιάσουν τόσο πιο έντονο θα βγει το χρώμα. Ωστόσο, μην τα αφήσετε πάνω από 24 ώρες. Αφαιρέστε τα αυγά από τη χρωστική ουσία με μια τρυπητή κουτάλα. Αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε μια σχάρα. Διατηρούνται στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Αναλυτικά τα χρώματα:
- Για χρώμα ΜΠΛΕ/ΤΙΡΚΟΥΑΖ: 1/4 από ολόκληρο κόκκινο λάχανο, κομμένο σε κομμάτια 3 εκατοστών πάχος.
- Για χρώμα ΜΩΒ/ΒΙΟΛΕΤΙ: 1 μεγάλο τεύτλο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
- Για χρώμα ΠΡΑΣΙΝΟ: Θα χρειαστείτε τον εξωτερικό φλοιό από 8 κόκκινα κρεμμύδια.
- Για χρώμα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Αυτήν τη φορά πάρτε τον εξωτερικό φλοιό από 8 κίτρινα κρεμμύδια.
- Για χρώμα ΚΙΤΡΙΝΟ: Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά του γλυκού κουρκούμη.
Πληροφορίες από το http://www.eatingwell.com