Συστατικά
2 καρότα
1 κ.σούπας λάδι
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη σε πούδρα
1 κ.σούπας σκόρδο σκόνη
1 κ.γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
μισό κουταλάκι αλάτι
Για τη σως
2 κ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σούπας λεμόνι
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 200˚C.
Κόψε το πάνω και το κάτω μέρος του καρότου και μετά κόψε τα στη μέση και ξανά στη μέση να γίνουν μπαστουνάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα καρότα.
Άπλωσέ τα σε μονή στρώση πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήσε για 15-20 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλεις.
Άφησέ τα να κρυώσουν ενώ φτιάχνεις τη σος.
Για τη σος ανακάτεψε όλα τα υλικά και σέρβιρε δίπλα στα καρότα.