Η 33χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Bebe Rexha, ανέβασε μια selfie όπου ποζάρει στον καθρέφτη του μπάνιου της, ενώ ανασηκώνει ελαφρώς το φούτερ της και φαίνονται οι «όχι-τέλεια-γυμνασμένοι κοιλιακοί της», όπως υποστηρίζουν οι φαν.
Πηγή: instagram
Μπορεί, τα τελευταία χρόνια, να έχουν γίνει κάποια βήματα από τον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς για την αποδοχή περισσότερων σωματότυπων, από την άλλη όμως διάφορα άρθρα και βιβλία υποστηρίζουν ότι η «κοκαλιάρικη» σιλουέτα, όπως εκείνες της Twiggy στα 60s ή της Kate Moss στα 90s, επιστρέφει δριμύτερη, παραγκωνίζοντας για ακόμα μία φορά τις καμπύλες.
Πηγή: instagram
Πως θα αγαπήσεις το σώμα σου
Το να αγαπήσεις το σώμα σου είναι μία δύσκολη αποστολή. Το κίνημα Body Positivity (θετικότητα σώματος) απορρίπτεται από μερικούς. Αντ΄αυτού, κάποιοι συστήνουν ένα νέο μοντέλο σκέψης, γνωστό ως «ουδετερότητα σώματος».
Κάποιοι από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους αυτού του κινήματος είναι η η Taylor Swift και η ηθοποιός Jameela Jamil.
Η ουδετερότητα του σώματος θεωρείται ένα «μέσο έδαφος» ανάμεσα στα πολωτικά μηνύματα αγάπης ή μίσους του σώματος. Στοχεύει τα άτομα που έχουν απογοητευτεί από το κίνημα της θετικότητας του σώματος και εκείνους που το βρίσκουν δύσκολο να το αγαπούν συχνά.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι μία προσέγγιση ουδετερότητας του σώματος μπορεί τελικά να έχει αρνητική επίπτωση στην εικόνα του σώματος.
Ωστόσο, η έρευνα δείχνει πόσες από τις ιδέες της μπορεί να βελτιώσουν την ευημερία σου αν εφαρμοστούν σωστά.
Τι είναι η «ουδετερότητα του σώματος»
Ο όρος «ουδετερότητα σώματος» εμφανίστηκε για πρώτη φορά γύρω στο 2015. Ωστόσο, κέρδισε δημοτικότητα το 2016, όταν η σύμβουλος Anne Poirier ξεκίνησε να ηγείται των εργαστηρίων που είχαν ως στόχο να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ότι η αγάπη για το σώμα τους δεν είναι πάντα ρεαλιστικός στόχος.
Σύμφωνα με την Poirier, αυτές οι συνεδρίες προέκυψαν από την κατανόηση ότι, για μερικούς ανθρώπους, «είναι ένα άλμα μακρόχρονης μετάβασης στη θετικότητα του σώματος από τη δυσαρέσκεια».
Αλλά η ουδετερότητα του σώματος είναι κάτι περισσότερο από μια μέση λύση ανάμεσα στο να αγαπάς και να μισείς τον εαυτό σου. Και αυτό που φαίνεται στην πράξη θα διαφέρει ανάλογα με το κάθε άτομο.
Για κάποιους, ο στόχος της ουδετερότητας του σώματος είναι να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται για το σώμα τους – ή μάλλον, να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο για να το σκέφτονται γενικά. Αυτός ο τρόπος σκέψης βασίζεται στις έννοιες της ενσυνειδητότητας , ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους «απλώς να είναι οι εαυτοί τους».
Βασικά, ο στόχος είναι να υπάρχεις μέσα στο σώμα σου χωρίς να κρίνεις ή να έχεις ισχυρές απόψεις για το πώς φαίνεσαι. Το κίνημα μας ενθαρρύνει να απομακρυνθούμε από τις συζητήσεις για το σώμα και την εμφάνισή μας, κάτι που με τη σειρά του μας ελευθερώνει να κάνουμε τα πράγματα που μας αρέσουν.
Στόχος η αποδοχή
Υπό αυτή την έννοια, η ουδετερότητα του σώματος αφορά την αποδοχή. Το κίνημα αναγνωρίζει ότι μπορεί να μην αγαπάμε το σώμα μας κάθε λεπτό της ημέρας, αλλά τονίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.
Αντίθετα, οι υποστηρικτές της ουδετερότητας του σώματος μας ενθαρρύνουν να αποδεχόμαστε το σώμα μας όπως είναι και να μην τιμωρούμε τον εαυτό μας ακόμα κι αν δεν είμαστε αυτό που η κοινωνία θεωρεί «τέλειους».
Άλλοι στο κίνημα της ουδετερότητας του σώματος θέλουν να αλλάξουν την αξία που δίνεται στην ομορφιά και την εμφάνιση στην κοινωνία. Αντί να εστιάζουμε στο πώς φαίνεται το σώμα μας, η ουδετερότητα του σώματος μας ενθαρρύνει να επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε με το σώμα μας.
Υπό αυτή την έννοια, η ουδετερότητα του σώματος δίνει έμφαση στην εκτίμηση της υγείας σας και του τι μπορεί να κάνει το σώμα σας, όχι απλώς στο να εκτιμάτε το σώμα σας λόγω της εμφάνισης σας.
Το να αφήνουμε πίσω ορισμένους τρόπους σκέψης για το σώμα μας μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν μας υπενθυμίζεται συνεχώς ότι η εμφάνισή μας μετράει πάνω απ' όλα. Η αλλαγή της νοοτροπίας σας θα πάρει χρόνο. Αλλά αν είστε κάποιος που έχει διαπιστώσει ότι η θετικότητα του σώματος δεν βοήθησε στην αλλαγή του τρόπου που σκέφτεστε για τον εαυτό σας, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε έναν νέο τρόπο σκέψης.
ΠΗΓΗ: theconversation