«Η Ελλάδα προσελκύει μεγάλες επενδύσεις και στοχεύει στην ανατροφή του brain drain», ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας ανακοινώνοντας νέα επένδυση της Pfizer στη Βόρεια Ελλάδα.
Μετά τη δημιουργία digital hub, του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας, που δημιουργεί η εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την πρόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και του Έλληνα επικεφαλής της Albert Burla, να δημιουργήσουν και δεύτερο κόμβο, που θα αφορά τις εσωτερικές υπηρεσίες της εταιρείας και σε πρώτη φάση θα απασχολήσει 350 νέους εργαζόμενους.
«Την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, που οδηγεί μεταξύ άλλων στην επέκταση των επενδύσεων και στην αύξηση των θέσεων εργασίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, αρχικά σε 600 συνολικά θέσεις και με προοπτική διπλασιασμού, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Burla. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα εργάζονται στο ψηφιακό κόμβο της μεγάλης αυτής φαρμακοβιομηχανία στην Θεσσαλονίκη 200 άτομα. Η επιτυχία αυτή οδήγησε την Pfizer στην απόφαση να ανοίξει και ένα δεύτερο κόμβο στην Ελλάδα, πάλι στη Θεσσαλονίκη, που αυτή τη φορά θα χρησιμοποιεί κοινές υπηρεσίες, που θα είναι επαγγελματικές υπηρεσίες και όποιος θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία», διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει σε πρώτο στάδιο άλλες 350 θέσεις εργασίας. «Ετσι, παρά την κρίση της πανδημίας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη πολυεθνική δημιουργεί δουλειές για συνολικά 600 ανθρώπους, με δυνατότητα διπλασιασμού του αριθμού αυτού», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο κ. Πέτσας. Υπογράμμισε, δε, πως 15% έως 20% των αιτήσεων που δέχτηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας προέρχεται από Έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό, μετανάστευσαν λόγω της πολυετούς κρίσης και ήταν πρόθυμοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση να μπορέσουν να βρουν δουλειά στην οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες τους.
«Η νέα πρωτοβουλία της Pfizer συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις προοπτικές της οικονομίας μας, ενώ σηματοδοτεί και την αναστροφή του brain drain που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του συνεκτικού σχεδίου που υλοποιεί κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Πέτσας.
Το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας θα εστιάζει σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η ανάλυση δεδομένων μεγάλου όγκου (Βig Data/Αnalytics). Το Κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα έξι κέντρα που δημιουργεί διεθνώς η Pfizer.