«Ανησυχούμε για όλες τις περιοχές» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά «διότι μπορεί πολύ εύκολα μέσα σε 48 ώρες μικρά cluster να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα».
Ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε ότι πέρα από την Αττική τέτοιες ταλαντώσεις στα κρούσματα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η Αττική αυτή τη στιγμή είναι πιο μακριά από το επίπεδο 4 σε σχέση με άλλες περιοχές.
«Η Αττική δείχνει αυτή τη στιγμή μία σταθερότητα που είναι αποτέλεσμα όλων των μέτρων τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα. Δε σημαίνει, όμως, ότι δεν είναι εύθραυστη. Ότι είναι εύθραυστο είναι και επικίνδυνο» υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, αλλά είναι υπό πίεση. Στα Γιάννενα ο δείκτης απέχει από το 150, αλλά όχι σημαντικά», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση». «Για αυτό και απευθύνω έκκληση και στους κατοίκους της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων» πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Η εκτίμηση Μαγιορκίνη για τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων
Ειδικότερα, μετά από ερώτηση του News4health ο καθηγητής επιδημιολογίας ανέφερε ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων συνολικά στην Ελλάδα είναι δύσκολο να προβλεφθεί αλλά εκτίμησε ότι δεν πρέπει να είναι πάνω από 20 χιλιάδες.
Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική σχολίασε το εξής: «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ώσεις στην Αττική. Υπάρχουν ταλαντεύσεις και σκαμπανεβάσματα στα κρούσματα. Αυτήν την εβδομάδα δεν βλέπουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Σήμερα τα 227 από τα 508 είναι λιγότερα από τα μισά. Είναι θετικά τα σημεία για την Αττική. Είναι, όμως νωρίς ακόμα»