Ερωτηθείσα για τα παιδιά που νοσηλεύονται η Μίνα Γκάγκα θέλησε να τονίσει ότι το ποσοστό είναι μικρό και αναφέρθηκε στο βρέφος 2 μηνών που πέθανε από κορονοϊό στο Ιπποκράτειο.
Αρχικά, όπως δήλωσε και η υπουργός, το βρέφος νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του «Ιπποκράτειου», όπου και παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Η μητέρα του νόσησε και εκείνη με COVID-19, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε η νοσηλεία της.
Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι δεν είχε γεννηθεί πρόωρα. Το μωράκι είναι το έκτο παιδί που καταλήγει. «Τα βρέφη ως γνωστόν είναι λιγότερο προστατευμένα. Το μωράκι βρισκόταν σε περιβάλλον ανεμβολίαστων» δήλωσε από την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας η Μίνα Γκάγκα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες 2 νεογνά που ήταν σε ΜΕΘ διασωληνωμένα προληπτικά εξήλθαν καθώς η πορεία της υγεία τους ήταν ικανοποιητική. Επίσης, ένα 14χρονο αγόρι σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται με κορονοϊό που του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα. Το παιδί αυτό σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγητρια παιδιατρικής Βάνα Παπαυεγγέλου ήταν ευτυχώς εμβολιασμένο και τώρα είναι πλέον σε καλύτερη κατάσταση.
Είναι λογικό όπως εξήγησε η ίδια η Μίνα Γκάγκα πάντως όταν καταγράφονται πάνω από 20.000 κρούσματα καθημερινά (και παραπάνω) να υπάρξουν και θάνατοι μέσα σε όλα αυτά. « Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίζει αυτό. Γενικά οι θάνατοι που καταγράφονται είναι θάνατοι ανεμβολίαστων, θάνατοι ατόμων μεγάλης ηλικίας, ευάλωτα άτομα όπως π.χ παχύσαρκα άτομα» είπε τονίζοντας ότι η Όμικρον είναι σαφώς ηπιότερη.
Η Βάνα Παπαυεγγέλου ωστόσο παραδέχτηκε από την πλευρά της ότι η Όμικρον κυριαρχεί σε ποσοστό 80 - 90% ενώ αντίστοιχα η Δέλτα «επιμένει» στη Βόρεια Ελλάδα σε ποσοστό 50%.