Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ,στη Θεσσαλονίκη το 51% των ενεργών κρουσμάτων εντοπίζεται στις ηλικίες από 16 έως 29. Στις ηλικίες άνω των 60 αυτό το ποσοστό πέφτει στο 6%. Γι΄αυτό συνέδεσε τον εντοπισμό των κρουσμάτων στους νέους με τη διασκέδαση και το συγχρωτισμό
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι νέοι οφείλουν να προσέξουν τους μεγαλύτερους ανθρώπους, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό.
«Τις επόμενες ημέρες το μεγάλο στοίχημα όλων και ειδικά των νέων παιδιών είναι να συνειδητοποίήσουν ότι πρέπει να προασπιστεί η υγεία των μεγάλων ανθρώπων. Η συσχέτιση συνήθως δεν είναι από τους νεότερους προς τους μεγαλύτερους . Είναι η μετάδοση προς τις επόμενες ηλικίες, δηλαδή από γενιά σε γενιά μεταδίδεται αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.
Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε ότι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης για την αξιολόγηση των δεδομέων
Κορονοϊός: Η ευχάριστη είδηση της ημέρας - Οι περιοχές που κατέβηκαν στο πράσινο επίπεδο επιτήρησης
Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υφυπoυργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε επίσης τις αλλαγές επιπέδου επιτήρησης στις περιοχές του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας.
Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε 6 περιοχές που έπεσαν στο πιο ασφαλές επίπεδο επιτήρησης λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής κατάστασης. Ειδικότερα, από το κίτρινο ( επίπεδο 2) στο επίπεδο επιτήρησης 1 βρέθηκαν τα Γρεβενά, η Λακωνία και η Παρός.
Τα εύσημα πρέπει να πάνε επίσης στη Ζάκυνθο, την Κέα και τη Κύθνο που κατάφεραν από το επίπεδο επιτήρησης 3 (πορτοκαλί) να υποχωρήσουν στο πράσινο.
Τέλος, βελτιώθηκε η κατάσταση για 8 περιοχές. Ειδικότερα, από το πορτοκαλι στο κιτρινο βρέθηκαν οι εξής: Αχαια, Ηράκλειο, Πέλλα, Καρδίτσα, Λέσβος, Μύκονος, Σάμος και τα νησιά της Αττικής (εκτός από τη Σαλαμίνα, που παραμένει πορτοκαλί).