Σύμφωνα με τον κ. καθηγητή, επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Harvard χρησιμοποίησε γνωστά δεδομένα για τις επιδράσεις της εποχικότητας και της ανοσίας από άλλους κορωνοϊούς και με αυτά τροφοδότησε ένα μαθηματικό μοντέλο που αφορά την πορεία του νέου ιού.
Έτσι μεταξύ άλλων τόνισε ότι «εάν δεν υπάρχουν άλλα μέτρα όπως πχ ένα καλό εμβόλιο, μια επιτυχής θεραπεία, τότε τα περιοριστικά που ζούμε όλοι μας με στόχο την επάρκεια του συστήματος υγείας θα είναι το κρίσιμο σημείο για την επιτυχία αντιμετώπισης του ιού. Οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα και την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και επιτήρησης του ιού για τουλάχιστον τα επόμενα 2 χρόνια».
Σχετικά με την στρατηγική μετάβασης στην επόμενη φάση υποστήριξε ότι αυτή «θα στηρίζεται στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, της προστασίας όλων μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Πρέπει να είναι ελεγχόμενη αυτή η μετάβαση ώστε να μην θυσιαστεί αυτή η προσπάθεια. Τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται σταδιακά και θα αξιολογούνται για κάποιο χρονικό διάστημα πριν ληφθούν νέα μέτρα. Όσο υπάρχουν συνεχιζόμενες επιδημίες σε κάποιες περιοχές, σε χώρους υψηλού κινδύνου πρέπει να παραμένουμε σε επιφυλακή».