Στην ανακοίνωση 841 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού προχώρησε ο ΕΟΔΥ. Εξ αυτών76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο ευρωπαϊκός χάρτης των κρουσμάτων: Όαση η Ελλάδα μπροστά στην υπόλοιπη Ευρώπη
Σύμφωνα με τη σημερινή αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου.
Ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο αποτυπώνει τόσο το ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.
Συγκεκριμένα, η νότια Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο. Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλού κινδύνου.