Ειδικό σχέδιο για τη μεταφορά κάποιων από τους ασθενείς, που κάνουν τακτικά αιμοκάθαρση σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, έχει ετοιμάσει ειδική ομάδα υπό τον Καθηγητή Νεφρολογίας, Ιωάννη Μπολέτη.
Όπως διευκρίνισε ο Καθηγητής Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, οι εν λόγω νεφροπαθείς θα μεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο προκειμένου να μην προσβληθούν από τον ιό. Μάλιστα, έχουν ήδη καθοριστεί κάποια νοσοκομεία στις μεγάλες Μητροπολιτικές Περιοχές ενώ αν υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά της νόσου στην κοινότητα θα υπάρξει νέος σχεδιασμός.
Τα Νοσοκομεία του Κορονοϊού
Υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη για τη λειτουργία νοσοκομείων αποκλειστικά για τον κορονοϊό, ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για τον Covid-19.
Σήμερα 2156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να δεχθούν ήπια και μέτρια περιστατικά του κορονοϊού και 180 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ αποκλειστικά για τη νοσηλεία σοβαρών κρουσμάτων του Covid-19.
«Οι κλίνες ΜΕΘ που αναπτύσσουμε είναι ήδη λειτουργούσες, αλλά και κρεβάτια που παρέμεναν κλειστά τα τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για να ανοίξουν ακόμη περισσότερα», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, τις επόμενες αλλάζει το σχέδιο εφημέρευσης για τα νοσοκομεία της Αθήνας. Ολόκληρα τα Νοσοκομεία Σωτηρία και Παμμακάριστος, θα είναι αποκλειστικά νοσοκομεία Κορονοϊού, καθώς και μια πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα, με 56 κλίνες.
Το ίδιο σχεδιάζεται και για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, βάσει σχεδιασμού 6 Κέντρα Υγείας στην Αττική, αλλά και άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα υποδέχονται ύποπτα περιστατικά για την αντιμετώπιση σε πρωτοβάθμιο επίπεδο κάθε περιστατικό και να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.