Τα αποτελέσματα της πρώτης μελέτης για την αξιολόγηση της σχέσης μεταξύ του παιδικού τραύματος και των ερευνητών Πάρκινσον διαπίστωσαν ότι η σχέση φαίνεται να εξαρτάται από τη δόση.
Οι ασθενείς με Πάρκινσον που ανέφεραν περισσότερα από ένα παιδικά τραύματα παρουσίασαν όλοι μια στατιστικά σημαντική μείωση της ποιότητας ζωής και για κάθε επιπλέον παιδικό τραύμα, υπήρχε σημαντική επιδείνωση των κινητικών συμπτωμάτων.
Τι έδειξε η μελέτη
Αυτή η μελέτη υποστηρίζει ένα πρόσφατο έγγραφο παρότρυνσης για δράση στο JAMA Neurology που ενθαρρύνει την υιοθέτηση της «πληροφορούμενης από τραύμα νευρολογία», δήλωσε ο ερευνητής της μελέτης Indu Subramanian, MD, κλινικός καθηγητής, Τμήμα Νευρολογίας, UCLA David Geffen School of Medicine, Λος Άντζελες. Ιατρικά Νέα.
"Πρέπει να αρχίσουμε να ρωτάμε για τα ΜΕΑ σε όλους. Θα πρέπει να είναι μέρος της ιατρικής μας πρόσληψης", είπε ο Subramanian, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Southwest Parkinson's Disease Research, Education and Clinical Center, West Los Angeles Veterans Administration.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 20 Φεβρουαρίου στο Neurology: Clinical Practice .
«Σκληρός» με το μυαλό και το σώμα
Ένα ισχυρό σύνολο βιβλιογραφίας έχει σαφώς δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ των παιδικών τραυμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν τη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση, την παραμέληση και τη δυσλειτουργία του σπιτιού και τα αρνητικά αποτελέσματα της σωματικής υγείας καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής. Αυτά περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο , άνοια, διαβήτη, καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, αυτοάνοσες διαταραχές, υπέρταση και πρόωρο θάνατο καθώς και ψυχοκοινωνικά αποτελέσματα υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη , χρήση ουσιών και αυτοκτονία .
Διαβάστε ακόμη=> Σεξουαλική κακοποίηση παιδιού: Τα «σημάδια» που το επιβεβαιώνουν - Πως θα βοηθήσω το παιδί μου
Ωστόσο, μέχρι τώρα, οι επιπτώσεις του παιδικού τραύματος δεν έχουν αξιολογηθεί σε πληθυσμό με Πάρκινσον.
Ως μέρος της μελέτης MVP, 712 ενήλικες με Πάρκινσον απάντησαν σε μια διαδικτυακή έρευνα που ρωτούσε για παιδικό τραύμα.
Όπως αναμενόταν, οι ασθενείς με το λιγότερο αναφερόμενο παιδικό τραύμα ανέφεραν την υψηλότερη τρέχουσα ποιότητα ζωής και τη χαμηλότερη επιβάρυνση κινητικών και μη κινητικών συμπτωμάτων που αναφέρθηκε από ασθενείς σε σύγκριση με συνομηλίκους με υψηλότερο αναφερόμενο παιδικό τραύμα, αναφέρουν οι ερευνητές.
Η επιβάρυνση των συμπτωμάτων Πάρκινσον αυξήθηκε και η ποιότητα ζωής μειώθηκε όσο αυξανόταν ο αριθμός των παιδικών τραυμάτων.
ΠΗΓΗ: medscape.com