H συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΖΩΗ», είχε σκοπό την ενημέρωση των φορέων για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της πιλοτικής δράσης που αφορά στην ανίχνευση σπάνιων και κληρονομικών καρδιολογικών παθήσεων σε έφηβους της Κρήτης.
Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, Γιώργος Πιτσούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη συμβολή του αθλητισμού ως παράγοντα για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των παιδιών. Όπως σημείωσε, «το πρόγραμμα "ΖΩΗ" στοχεύει στην πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου με έμφαση στους αθλητές των μικρότερων ηλικιακών ομάδων. Για τον λόγο αυτόν θα εφαρμόσουμε, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και με όλους τους αθλητικούς φορείς του νησιού, την πρωτοποριακή πιλοτική παρέμβαση στην οποία θα συμμετέχουν και θα εξεταστούν 3.000 έφηβοι αθλητές από όλη την Κρήτη».
Η καθηγήτρια Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Εργαστηρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αλέξανδρος Πατριανάκος, αφού συνεχάρησαν την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση της σημαντικής δράσης που προληπτικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, τόνισαν ότι «είναι σημαντική η σημερινή συνάντηση, καθώς μπαίνουν οι βάσεις για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της δράσης, που αφορά στην εξέταση των νέων αθλητών. Με τη βοήθεια όλων των ομάδων είναι πλέον εφικτή η υλοποίηση της δράση πρόληψης».
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αθλητικών ενώσεων έδωσαν, επίσης, συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κρήτης και μίλησαν για τη σημαντικότητα του προγράμματος «ΖΩΗ».