Ειδικότερα, με ανακοίνωση της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, που εκπροσωπεί 100 Ιδιωτικές Κλινικές σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19 σε Ιδιωτική Κλινικη μέλους της, εκφράζει την ειλικρινή λύπη της και την λύπη όλων των συναδέλφων μας. Ήταν ένα απρόσμενο, μη αναμενόμενο γεγονός, σε μια ευαίσθητη ομάδα ασθενών με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα που τους καθιστούν ευάλωτους σε οποιαδήποτε λοίμωξη. Για εμάς, οι Νεφροπαθείς, αλλά και όλοι οι ασθενείς, αποτελούν την δεύτερη οικογένεια μας. Είμαστε μαζί τους τις περισσότερες ώρες της ημέρας και αγωνιούμε μαζί τους για την ανώδυνη αντιμετώπιση της πάθησης τους και την μη εμφάνιση οποιασδήποτε ενδονοσοκομειακης λοίμωξης».
Στη συνέχεια η ΠΕΙΚ υποστήριξε ότι «δε μπορεί να ποινικοποιούνται οι υπηρεσίες μας που αποκλειστικό σκοπό έχουν την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των συμπολιτών μας».
Παράλληλα, άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν το θέμα τα ΜΜΕ. «Δεν μπορεί να καταπατάται από τα ΜΜΕ το τεκμήριο της αθωότητας ενώ έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη».
Ας σημειωθεί ότι στη κλινική Ταξιάρχαι είχαν επιβεβαιωθεί 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα με COVID-19, εκ των οποίων οι 17 ήταν νεφροπαθείς και οι άλλοι 17 εργαζόμενοι. Από τους 17 νεφροπαθείς, 4 μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωής τους.
Όσον αφορά τη στάση της ΠΕΙΚ απέναντι στη κλινική «Ταξιάρχαι» αυτή ήταν υποστηρικτική, όπως φαίνεται από το ύφος της ανακοίνωσης: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση, χωρίς συνέχεια, χωρίς άλλο φορέα και υποσχόμαστε ότι, με μεγαλύτερη επιμέλεια από ποτέ, θα κάνουμε τα πάντα μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο. Η Κλινικη ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της που προσφέρει επι δεκαετίες στο λαό του Περιστερίου, ο οποίος την περιεβαλε και θα την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του».
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξης: «Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά φυσικά δεν εγγυώνται την απόλυτη προστασία, την στεγανοποίηση της υγειονομικής μονάδας ούτε την αποστείρωση των χώρων. Άλλωστε σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες πληθώρα είναι οι υγειονομικοί που προσβλήθηκαν κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους. Εμείς, ως πάροχοι υπηρεσιών υγείας, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, περισσότερο από κάθε τρίτο, στην παροχή των υπηρεσιών μας χωρίς λοιμώξεις. Δυστυχώς, όλη η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πανδημία. Πρωτόγνωρη για όλους. Για εμάς, για τους συνανθρώπους μας, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τις Κυβερνήσεις. Στονευαίσθητο τομέα της υγείας δεν χωρούν διαχωρισμοί μεταξύ των δυο πυλώνων του συστήματος υγείας και ιδιαίτερα σε περιόδους υγειονομικής κρίσης. Χρέος όλων μας είναι η αρμονική συνύπαρξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα με μοναδικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».