Μετά την Καστοριά, η Ξάνθη είναι μία από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό. Το 33ο θύμα του COVID19 κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μέσα στη νύχτα. Έτσι, ο νομός Ξάνθης μετράει 3 απώλειες ζωών από τον κορονοιό. Όσον αφορά για τους 2 ανθρώπους που είχαν χάσει νωρίτερα τη ζωή τους στο νομό, επρόκειτο για ένα ηλικιωμένο άνδρα από τον Εχίνο αλλά και για ένα 46 χρονο στρατιωτικό από το Κουτσό.Ταυτόχρονα, τα κρούσματα που καταγράφονται στην Ξάνθη αυξάνονται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.
Η πόλη της Ξάνθης, πάντως, δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Γιατροί και εθελοντές ενεργοποιούνται καθημερίνα για να συνδράμουν στη μάχη για την αντιμετώπιση του COVID 19. Έτσι, με πρωτοβουλία της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας της πόλης, ράφτες και εθελοντές κατασκευάζουν υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, ποδονάρια και άλλα.
Το ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου είναι ενδεικτικό του μεγέθους της κινητοποίησης των πολιτών της περιοχής: «Συγκινητική προσπάθεια στη πόλη της Ξάνθης. Το νοσοκομείο της πόλης αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη υλικών προστασίας των εργαζομένων από το κορονοιο την ώρα που εμφανίζονται συνεχώς κρουσματα . Οι εργαζόμενοι ανέλαβαν δράση. Με προτροπή της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας, Μητρακου Γεωργίου Παρασκευής, οι δύο ράπτριες του νοσοκομείου αλλά κι ένα ολόκληρο δίκτυο εθελοντών ράβουν καθημερινά προστατευτικά μέσα για τους εργαζόμενους. Ποδοναρια, "σκάφανδρα", μάσκες. Είναι συγκινητική η βοήθεια των εθελοντών αλλά και των επαγγελματιών της πόλης που προσφέρουν δωρεάν υλικά. Από στόμα σε στόμα μαθαίνεται στην πόλη αυτή η προσπάθεια να θωρακίσουμε τους εργαζόμενους όλο και περισσότερες ράπτριες τηλεφωνούν θέλοντας να βοηθήσουν».
Στιγμιότυπα από την κατασκευή μασκών