Τα υλικά
- 500 γρ. σύκα, ώριμα
- 250 γρ. κρασί κόκκινο
- γλυκό 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 20 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Kόβουμε τα σύκα στη μέση. Αν θέλετε μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μειωθεί ο όγκος τους και να λιώσει η ζάχαρη. Όταν το μείγμα γίνει σιρόπι βάζουμε μέσα τα σύκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθούν. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στα πιάτα ή τα μπολ που θα τα σερβίρουμε.
Βράζουμε το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι για να γίνει πιο πυκνό μιας και τα σύκα βγάλανε υγρασία.
Τέλος ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε για να λιώσει και περιχύνουμε τα σύκα.
Η συνταγή αλιεύτηκε από το https://akispetretzikis.com