Υλικά
100 γρ. κόκκινες φακές, μουλιασμένες αποβραδίς
500 γρ. πατάτες, σε κύβους 2-3 εκ.
500 γρ. καρότα, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας σκόνη κάρι
1-1½ λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε αρκετό ζωμό ή νερό για να καλύψει πλήρως τα λαχανικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι οι φακές να γίνουν (θα αρχίσουν να διαλύονται, αλλά δεν πειράζει). Στο τέλος, το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά όχι σούπα. Αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και το γιαούρτι και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ροζέ από Syrah.
Την συνταγή την αλιεύσαμε από το gastronomos.gr