Το ίδιο συμβαίνει με το καρπούζι και την φέτα, τα σύκα ή τα σταφύλια με τυριά. Έτσι συμβαίνει κι εδώ με το πεπόνι και το προσούτο. Συνδυασμένα μαζί δίνουν ένα πολύ φίνο γευστικό αποτέλεσμα.
Είναι ένα ελαφρύ βραδινό, ή ένα ιδανικό μεζεδάκι για να απολαύσεις στη βεράντα μαζί με φίλους και ένα ποτηράκι παγωμένο λευκό κρασί.
Η ντελικάτη γεύση του σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει.
Τέλειο όμως και δροσιστικό και ως πρωινό.
Υλικά
1 πεπόνι
8 φέτες προσούτο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβω το πεπόνι κάθετα στη μέση και αφαιρώ τους σπόρους με ένα κουτάλι.
2. Κόβω το πρώτο μισό κομμάτι στη μέση και στη μέση ξανά και κάνω το ίδιο και με το δεύτερο μισό κομμάτι παίρνοντας έτσι συνολικά 8 φέτες πεπονιού.
3. Αφαιρώ τη φλούδα και τοποθετώ τις φέτες σε μια πιατέλα.
4. Κόβω κάθετα τις φέτες από το προσούτο και το τυλίγω ή το τοποθετώ στις φέτες με το πεπόνι.
5. Σερβίρω προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή αλιεύτηκε από το mamatsita.