Το νέο ιατρείο που στεγάζεται στο κτήριο του 7ου Παραρτήματος των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κλινική εξέταση, συνταγογράφηση, υπερηχοτομογραφία, κλπ). Οι ειδικότητες των γιατρών που θα εξυπηρετούν τους πολίτες είναι: καρδιολόγος, παθολόγος, γυναικολόγος, ΩΡΛ, παιδίατρος, γενικός ιατρός, ακτινοδιαγνώστης, ενώ επίσης θα υπάρχει και διατροφολόγος - διαιτολόγος.
«Θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές -μικρές αλλά σημαντικές- νίκες της καθημερινότητας» δήλωσε ο κ. Στέλιος Αγγελούδης μετά τα εγκαίνια του χώρου. Υπογράμμισε, δε, πως σε 15 ημέρες θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια ενός ακόμη Δημοτικού Ιατρείου στην Ε' κοινότητα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργεί ένα ακόμη Πολυϊατρείο στη Β' κοινότητα σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Σημειώνεται πως ήδη στον δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούν εδώ και χρόνια δύο Δημοτικά Πολυϊατρεία στην Τριανδρία και στη Μοναστηρίου.
«Υπάρχει και μια άλλη κατάκτηση. Ο νόμος για τα δημοτικά ιατρεία λέει πως εξυπηρετούνται μόνο οικονομικά ασθενείς και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Αυτό περιορίζει πολύ το εύρος της προσφοράς που πρέπει να είναι μεγαλύτερο. Με τις κατάλληλες προσπάθειες, πήραμε τα δημοτικά ιατρεία από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα πηγαίνουμε στην αντιδημαρχία της Τρίτης Ηλικίας. Ο λόγος είναι μαζί με τις ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, να εξυπηρετούνται και όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ μας», πρόσθεσε ο κ.Αγγελούδης.
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Το νέο Δημοτικό Ιατρείο της 'Ανω Πόλης θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και σύμφωνα με τα ραντεβού που θα υπάρξουν. Στο ιατρείο υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πιεσόμετρο, ακουστικά, ηλεκτροκαρδιογράφος, υπερηχοτομογράφος με τέσσερις κεφαλές για να μπορούν να γίνονται όλοι οι δυνατοί υπέρηχοι από καρδιολόγο, γυναικολόγο και ακτινοδιαγνώστη.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, πρόσθεσε πως η επιλογή να δημιουργηθεί Δημοτικό Ιατρείο στον χώρο των ΚΑΠΗ του Γ' δημοτικού διαμερίσματος «δεν ήταν τυχαία, ούτε γιατί έτσι μας βόλευε». «Οι κύριοι στόχοι που έχει βάλει ο ΠΟΥ είναι η ενεργός γήρανση, διότι το ένα τρίτο των δημοτών μας, αλλά και του πληθυσμού της Γης είμαστε ηλικιωμένοι. Και για να προχωρήσει η κοινωνία πρέπει να συμμετέχουμε κι εμείς ενεργά και για να είμαστε ενεργοί οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πρέπει να έχουμε υγεία», εξήγησε.
Τέλος, ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, που έδωσε το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων υπογράμμισε πως «το εγχείρημα έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια και το ενδιαφέρον από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενίσχυση του συστήματος υγείας». «Κράτησα κάποιες λέξεις που αξίζει να τις έχουμε στο μυαλό μας: είναι η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η επιμονή. Αλλά για να ανθίσουν αυτές οι τρεις λέξεις υπάρχει και ακόμα μία πιο σημαντική, που είναι η συνεργασία. Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει για να αλλάξουν όλα, αλλά με τη σκληρή δουλειά, την επιμονή, την υπομονή και τη συνεργασία θα αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο, προς όφελος των συμπολιτών μας», σημείωσε.