«Τις τελευταίες ημέρες άλλα πέντε μέλη του προσωπικού της UNRWA επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 284. Ήταν δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτές: υπηρετούσαν τους πλέον ευάλωτους», κατήγγειλε σε ανάρτησή του στο Χ.
Εξάλλου ο Φιλίπ Λαζαρινί εξέφρασε την ανησυχία ότι «τα χειρότερα έπονται» στη Λωρίδα της Γάζας καθώς «συνεχίζεται για τρίτη ημέρα ο βομβαρδισμός από αέρος και θαλάσσης από τις ισραηλινές δυνάμεις» και «με δεδομένη τη συνεχιζόμενη χερσαία επιχείρηση που χωρίζει το βόρειο από το νότιο τμήμα» του θύλακα.
«Εκδόθηκαν εντολές εκκένωσης που ανάγκασαν τους ανθρώπους να φύγουν, επηρεάζοντας δεκάδες χιλιάδες. Η μεγάλη πλειονότητα έχει ήδη εκτοπιστεί (...) από τότε που ξεκίνησε πριν σχεδόν 1,5 χρόνο», τόνισε ο ίδιος στην ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ.
Παράλληλα ο γενικός επίτροπος της UNRWA κατήγγειλε ότι «η πολιορκία του σπαρασσόμενου από τον πόλεμο θύλακα σκληραίνει» και εξήγησε πως «εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες οι ισραηλινές αρχές εξακολουθούν να απαγορεύουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας ή βασικών εμπορικών εφοδίων».
{https://twitter.com/UNLazzarini/status/1902657788951617687}
Τέλος ο Λαζαρινί ζήτησε να ανανεωθεί η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, να απελευθερωθούν με αξιοπρέπεια όλοι οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα και να εισέλθει στον θύλακα ανεμπόδιαστα η ανθρωπιστική βοήθεια για τους χειμαζόμενουν κατοίκους της περιοχής.