Τι "βλέπουν" οι ειδικοί με αυτή την συσκευή
Η συσκευή αυτή δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Northwestern σε συνεργασία με το Shirley Ryan AbilityLab και τοποθετείται στη βάση του λαιμού μετρώντας συνεχώς την θερμοκρασία του σώματος, τους παλμούς της καρδιάς και την αναπνευστική λειτουργία.
Για δύο εβδομάδες, οι ειδικοί παρακολούθησαν περίπου 25 ασθενείς και εργαζομένους που φόρεσαν τη συσκευή. Τα δεδομένα μπορούσαν να δείξουν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση της υγείας τους και τα αποτελέσματα αναλύονται συνεχώς από τα παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης.
H τεχνολογία αυτή αξιοποιεί την έρευνα του εφευρέτη John Rogers, η ομάδα του οποίου έχει κατασκευάσει ένα αυτοκόλλητο για το δέρμα, το οποίο και μπορεί να παρακολουθεί τους ασθενείς με εγκεφαλικό. Παράλληλα, οι αλγόριθμοι που κατασκεύασαν οι επιστήμονες του AbilityLab είναι σχεδιασμένοι, ώστε να αναγνωρίσουν τα διαφορετικά είδη βήχα και τις διαφορές στην αναπνευστική λειτουργία.
Έτσι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διασποράς της νόσου
“Αυτοί οι αισθητήρες έχουν την δυνατότητα να ξεκλειδώσουν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν τόσο το υγειονομικό προσωπικό όσο τους ίδιους τους ασθενείς, παρατηρώντας τις διαφοροποιήσεις στο σώμα ενός ασθενή, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο μετάδοσης κορονοϊού” είπε μεταξύ άλλων ο Arun Jayaraman, ερευνητής του AbilityLab.
Η συσκευή αυτή ενδεχομένως να μπορεί να ανιχνεύσει τα συμπτώματα προτού αυτά εκδηλωθούν, ενώ θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την καταλληλότερη θεραπεία.
“Τα συστήματα μας θα αξιολογούν τα δεδομένα με ποσοτική μέθοδο, χωρίς να βασιζόμαστε στην ανθρώπινη κρίση ή στο γεγονός αν ένας ασθενής βήχει περισσότερο ή λιγότερο είπε ο Rogers.
Οι ερευνητές σκέφτονται ότι καλό θα ήταν στις επόμενες συσκευές, να υπάρχει και η δυνατότητα μέτρησης οξυγόνου στο αίμα.
Πηγή:https://www.modernhealthcare.com