To Δεκέμβριο, η Roche αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια της ένα κοκτέιλ φαρμάκων, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με το μεταστατικό μελάνωμα BRAF V600. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι το μεταστατικό μελάνωμα αποτελεί μία κακοήθεια, της οποίας η επίπτωση συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και κυμαίνεται από 3-5/100000 στις χώρες της Μεσογείου μέχρι 12-20 νέα περιστατικά/100000 στις σκανδιναβικές χώρες.
Σε κάθε περίπτωση, η δοκιμή αυτή είναι στην τρίτη φάση και παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Ένωση Μελετών για τον καρκίνο. Το λεγόμενο Tecentriq φαίνεται ότι μείωσε την επικινδυνότητα της πορείας της νόσου ή το θάνατο κατά 22% σε σχέση με τον συνδυασμό των Cotellic και Zelboraf.
Μια καλά αναπτυγμένη διαδικασία κρυστάλλωσης μπορεί να παράγει τα κατάλληλα σωματίδια που μπορούν να διευκολύνουν τη διήθηση, την ξήρανση και τη διαμόρφωση του API και να επιτρέψουν την αξιόπιστη κατασκευή του τελικού φαρμακευτικού προϊόντος, αποφεύγοντας παράλληλα τις περιττές καθυστερήσεις κόστους, κινδύνου και ανάπτυξης.
Οι ασθενείς που έλαβαν μια τριπλή θεραπεία κατά μέσο όρο πέρασαν 15,1 μήνες χωρίς να χειροτερέψει η ασθένειά τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν πήραν το συνδυασμό αυτό (Tecentriq) οι οποίοι κατά μέσο όρο έδειξαν να χειροτερεύουν μετά από 10.6 μήνες.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι πήραν τον συνδυασμό κατά μέσο όρο έδειξαν να ανταποκρίνονται στη θεραπεία με ένα μέσο όρο 21 μηνών, σε αντίθεση με εκείνους που έλαβαν αντίστοιχα το Cotellic και το Zelboraf και οι οποίοι έδειξαν να βελτιώνονται τα συμπτώματά τους κατά 12,6 μήνες.
Όλες οι υποομάδες είναι χωρισμένες κατά ηλικία, τους δείκτες επιβάρυνσης της νόσου και άλλους παράγοντες. Οι άνθρωποι με αυτό το μελάνωμα έχουν πολύ μικρό περιθώριο ζωής και τα φάρμακα αυτά βοηθούν να κερδίσουν χρόνο.
Αν προστεθεί ακόμα ένα φάρμακο στη δοσολογία αυτή η τοξικότητα μπορεί να αυξηθεί και να επιφέρει σοβαρές παρενέργειες. Στη δοκιμή που έγινε με το λεγόμενο IMspire150 οι παρενέργειες ήταν παρόμοιες όπως και στις υπόλοιπες δύο ομάδες σύμφωνα με όσα σημείωσαν οι ερευνητές. Αρκετοί ασθενείς πάντως σταμάτησαν το φάρμακο (περίπου το 15.7%) με το διπλο συνδυασμό και συγκριτικά προτίμησαν τον τριπλό συνδυασμό (Tecentriq ).
Mε το IMspire150, η Roche σκοπεύει να φέρει το Tecentriq σε μια εποχή όπου οι κορυφαίοι ανταγωνιστές του προσπαθούν να φτάσουν χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ανοσοθεραπείες επίσης έχουν επίσης βοηθήσει αρκετά την τελευταία δεκαετία ασθενείς με διάφορους τύπους μελανώματος, όπως το μεταστατικό, ωστόσο μικρή πρόοδος έχει γίνει για τους ασθενείς αυτούς. Αυτό ότι φαίνεται το κοκτέιλ αυτό δίνει αρκτές ελπίδες.
Απόδοση από το https://www.fiercepharma.com