Η εν ψυχρώ δολοφονία του έγχρωμου Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό στη Μινεάπολη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πλανήτη. Στην Αμερική οι διαδηλώσεις μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα έχουν αναζωπυρώσει το αντιρατσιστικό κίνημα καθώς όλο και περισσότερες διάσημες προσωπικότητες απευθύνουν κάλεσμα εξάλειψης των διακρίσεων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στη μάχη κατά του ρατσισμού δεν έχουν μείνει αμέτοχες ούτε οι βιοφαρμακευτικές εταιρείες. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών μέσα από τα social media εκφράζουν τη στήριξη τους για την δημιουργία μίας κοινωνίας που θα ανέχεται το διαφορετικό και δε θα κάνει διακρίσεις.
Οι τοπθετήσεις κορυφαίων βιοφαρμακευτικών εταιρειών
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis, Vas Narasimhan, γράφοντας στο Linkedin είπε ότι η τραγική φυλετική βία είναι ακόμα μέρος της αμερικάνικης ζωής. «Ως ηγέτης εταιρείας και πατέρας που θέλει να δει τα παιδιά του να αγκαλιάζουν την ποικιλία με κάθε τρόπο, θέλω να δηλώσω ότι οι ζωές των έγχρωμων μετράνε» ανέφερε χαρακτηριστικά
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer’s CEO Werner Baumann, έγραψε ότι ο ρατσισμός «δεν είναι αποδεκτός στην κοινωνία μας και στη Bayer. H πρόσφατη ρατσιστική εκδήλωση βίας έρχεται σε αντίθεση με την κουλτούρα της εταιρείας που συμπεριλαμβάνει διαφορετικούς ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gilead, Dan O'Day, ανέφερε ότι «είναι μία στιγμή πόνου και λύπης. Ο ρατσισμός, η αδικία και οι διακρίσεις είναι μία πραγματικότητα στη κοινωνία μας. Έχουμε όλοι μας ευθύνη να βελτιώσουμε τα πράγματα".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi, Paul Hudson, έγραψε στο Linkedin ότι «αποτελεί ευθύνη της εταιρείας να κλείσεις τα κενά ευκαιριών και να ενθαρρύνει ένα ποικιλόμορφο εργασιακό περιβάλλον. Η εταιρεία στέκεται απέναντι από τον ρατσισμό και τις διακρίσεις».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astrazenca, Pascal Soriot, ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να μιλήσουν για φαινόμενα διακρίσεων όπου τα παρατηρούν είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει σημειώσει πρόοδο στην κατασκευή μίας ποικιλόμορφης κουλτούρας. Κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα τους υπαλλήλου προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία συλλογική συνεισφορά για να χτιστεί μία καλύτερη κοινωνία.