Οι ψηφιακές αυτές ευκολίες δεν είναι άλλες φυσικά από το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το ψηφιακό Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, οι οποίες και παρουσιάστηκαν χθες Δευτέρα 11/4 από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Υγείας στον Πρωθυπουργό και αναμένεται να λύσουν τα χέρια των παιδιάτρων και να εξυπηρετήσουν τους γονείς των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα 12/4 με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, παρουσία του Γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους όπου έγινε μια παρουσίαση των νέων αυτών εργαλείων.
Ο κ. Νταλούκας εξήγησε στο news4health.gr ότι η Ομοσπονδία είχε αιτηθεί να έχουν αυτές τις ψηφιακές ευκολίες οι παιδίατροι στη χώρα μας ήδη από την εποχή που ήταν Υπουργός Υγείας ο κ. Γεωργιάδης. Η Ομοσπονδία είχε στείλει γραπτή επιστολή τόσο στον κ. Γεωργιάδη όσο στον κ. Βορίδη με αίτημα να έχουν στη διάθεσή τους τις ευκολίες αυτές που ήδη αποτελούν σημαντικό εργαλείο για πολλές χώρες.
Ο ίδιος θέλησε να τονίσει ότι τα εργαλεία αυτά συνεισφέρουν σημαντικά στο κομμάτι της πρόληψης που αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών ενώ παράλληλα προσφέρουν κέρδος στην χώρα μας την ώρα ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο κορονοϊός δημιουργεί προβλήματα και καθυστερεί τον εμβολιασμό και για άλλες ασθένειες, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση.
«Για μας ήταν αναπάντεχο. Είχαμε απογοητευτεί καθώς τα αιτήματά μας αυτά ήταν πάγια εδώ και χρόνια. Επιτέλους υλοποιήθηκαν. Συγχαρητήρια στον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι με αυτά τα εργαλεία θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται και οι γονείς και για τα εμβόλια των παιδιών τους που έχουν καθυστερήσει.
Ερωτηθείς αν θα ήθελε να δει κάτι παραπάνω σαν ευκολία από εδώ και πέρα που θα μπορούσε να βοηθήσει εξίσου το έργο των παιδιάτρων και των γονέων ο κ. Νταλούκας τόνισε ότι « σε βάθος χρόνου θα είμαστε πιο στοχευμένοι και σίγουρα θα γίνεται καλύτερος έλεγχος» καθώς όπως είπε με βάση τις πλατφόρμες αυτές θα γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές υπάρχει μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.
Ο κ. Νταλούκας τόνισε πάντως ότι η Ομοσπονδία είχε προτείνει να δουλέψουν οι πλατφόρμες αυτές πιλοτικά και αργότερα να ακολουθήσουν μικροεπεμβάσεις και μικροαλλαγές. Χάρη σε αυτές τις πλατφόρμες όπως μας υπογράμμισε οι γονείς θα ενημερώνονται με μήνυμα για τον εμβολιασμό των παιδιών τους ενώ τόνισε ότι σκέφτεται να προτείνει να αποστέλλεται και επιστολή στους γονείς που καθυστερούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους όταν πια δεν ανταποκρίνονται στις ειδοποιήσεις που θα προσφέρονται μέσω μηνυμάτων.
Τέλος, όπως είπε χαιρετίζει συνολικά τις νέες πρωτοβουλίες για τα νέα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι παιδίατροι, τονίζοντας στο news4health.gr ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε τη στήριξη της Ομοσπονδίας στο έργο αυτό.