«Δε θέλω να στοχοποιήσω ηλικιακές ομάδες αλλά τα στατιστικά είναι αμείλικτα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Χαρδαλιάς.
Χθες ο μέσος όρος όλων των ενεργών κρουσμάτων που βγήκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 χρονών. Ο μέσος όρων των κρουσμάτων στην Αττική ήταν 33 χρονών.
«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καρτηγορίες συνανθρώπων μας που πρέπει να είναι πιο προσεκτικές και δη νέοι άνθρωποι που πέρα από τα μέτρα θα πρέπει να αποφεύγουν τους συγχρωτισμούς. Αυτό που παρατηρούμε όλοι σε επίπεδο κοινωνίας είναι αυτό που φέρνει το αποτέλεσμα μετά από 7 ημέρες» συμπλήρωσε.
Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε άπαντες να αναλάβουν την ευθύνη τους και τόνισε ότι το κράτος έχει τέτοιους μηχανισμούς για να προχωράει σε μέτρα.
Ο Χαρδαλιάς έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για 3 περιοχές
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έστειλε επίσης το δικό του μήνυμα στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης.
«Τους καλούμε να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα. Το φορτίο αυτό θα αξιολογηθεί από την ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας αύριο 21/10».
Σημείωσε ότι με 652 ενεργά κρούσματα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε επίπεδο 2 αυξημένης επιτήρησης, τα Ιωάννινα με 263 και η Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης
Και στις 3 περιοχές υπογράμμισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων μοιάζει εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί αύριο στην Καστοριά και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Όσον αφορά την Αττική «η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή ενώ στον κεντρικό τομέα που παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη» συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.