“Πολλές χώρες έχουν καταφέρει να καταφέρει να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νόσου στο γενικό πληθυσμό. Η καμπύλη .γίνεται επίπεδη και μειώνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων των νοσηλευομένων, των διασωληνωμένων αλλά και των θανάτων. Νομίζω ότι είναι πρόωρο να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Εξήγησε χθες τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αυτό ακόμα. Σίγουρα το πρώτο κύμα της επιδημίας στην πατρίδα μας έχει υποχωρήσει και έχουμε μικρή διασπορά στο γενικό πληθυσμό. Ταυτόχρονα όμως έχουν τοπικές επιδημίες”.
Και πρόσθεσε: “Οι φίλοι μας οι Ρομά, με τους οποίους συνδεθήκαμε μόνο με μια παρουσία, πρέπει να μας βοηθήσουν ώστε να τελειώσει αυτή η ιστορία στη Νέα Σμύρνη. Γενικά όπου αλλού εμφανίζονται τέτοιες ιστορίες πρέπει να μας βοηθά ο κόσμος , να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια, ώστε να περιορίζεται η επιδημία και να παραμένουμε όλοι δε αυτό το καλό επίπεδο. Σίγουρα δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Εξάλλου για αυτό το λόγο στη Σλοβενία εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας” είπε.
Τέλος, ο ειδικός τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στη Γουχάν η καραντίνα κράτησε 12 εβδομάδες και που όταν βλέπουν κρούσματα επεμβαίνουν αναλόγως. Τέλος, αναφέρθηκε στην Σιγκαπούρη, η οποία αρχικά ήταν από τις χώρες παράδειγμα για τα μέτρα που έλαβε μέχρι που τελικά έπρεπε να λάβει ξανά περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.