«Ξέρετε τι είναι να βλέπουν τα παιδιά όλο τόσο και κάποιον άλλο;» είπε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ και του ΚΔΑΠ στο news4health.gr τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτες οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων και ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει τα παιδιά στο ΚΕΑΤ.
Ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχουν 10 - 20 άτομα παραπάνω στο ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) λέει ο Σύλλογος των Εργαζομένων και τονίζει ότι αυτοί που ήδη υπάρχουν, κυρίως οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να έχουν πολύ διαφορετικές σχέσεις εργασίας και να μην αμείβονται με ωρομίσθιο (5 ευρώ μεικτά την ώρα).
Την ίδια ώρα, ελλείψεις στη διδασκαλία όπως η απουσία του τρισδιάστατου ηλεκτρονικού υπολογιστή και η απουσία γυμνασίου και λυκείου είναι μερικές από τις «τρύπες» που υπάρχουν.
Δυστυχώς το news4health.gr δεν κατάφερε να μιλήσει με τον Σύλλογο Γονεών παρόλο που έγιναν πολλές προσπάθειες, η γνώμη του οποίου θα ήταν πολύ σημαντική γύρω από την εμπειρία των παιδιών στο ΚΕΑΤ.
Τα προβλήματα των εργαζόμενων επηρεάζουν τα παιδιά
«Ξέρετε τι είναι να βλέπουν τα παιδιά όλο τόσο και κάποιον άλλο;» είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, τονίζοντας ότι στην ουσία οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων επηρεάζουν τα παιδιά στο ΚΕΑΤ. « Είναι φοβερό πάνω που συνηθίζουν να έρχεται κάποιος άλλος. Δεν προλαβαίνουν να γνωρίσουν αυτούς που έρχονται εδώ» είπε.
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για διαρκή υποβάθμιση των εργαζομενών και του ΚΕΑΤ και ανέφερε και ένα παράδειγμα για να ενισχύσει το επίχειρημά του:
Υπάρχουν εργαζόμενοι 20 χρόνια στη ΑΜΚΕ Πρωτοπορία - εταιρία που έχει ιδρύσει το ΚΕΑΤ για να μπορούν να γίνονται νέες προσλήψεις - και κάνουν σημαντική δουλειά για το ΚΕΑΤ (Πρωτόκολλο, Τυπογραφείο, Τμήμα Ακινήτων ) και όχι μόνο δεν έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό αλλά η Διοίκηση δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους ως Προϋπηρεσία στο Δημόσιο αναφέρουν.
Όπως λέει ο Σύλλογος, μια εργαζόμενη που ζήτησε βεβαίωση εργασίας από ΚΕΑΤ παρόλο που την έλαβε και συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και πέρασε και κατάφερε να διοριστεί ως εκπαιδευτικός στο ΚΕΑΤ, η Διοίκηση παρενέβη για να ακυρωθεί στον ΑΣΕΠ ο διορισμός της ως μόνιμη εκπαιδευτικός, με το επιχείρημα ότι είναι εργαζόμενη στην «Πρωτοπορία» άρα δεν είναι εργαζόμενη στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, 70 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, εκ των οποίων τα 20 είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι και υπόλοιποι είναι με συμβάσεις - κάποιοι και μέσω ΟΑΕΔ-.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος από τότε που ιδρύθηκε η ΑΜΚΕ Πρωτοπορία, εταιρία που ίδρυσε το ίδιο το ΚΕΑΤ για να μπορέσει να κάνει κι άλλες προσλήψεις δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου εργαζόμενου. Ένα ποσοστό της χρηματοδότησης του πρέπει να πούμε ότι δίνεται από τα ΜΜΕ, το οποίο στην Αθήνα καλύπτει 11 θέσεις εργαζομένων Το ΚΔΑΤ, το κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης έχει 31 εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται επίσης «απαράδεκτες» συμβάσεις.
Ελλείψεις στη διδασκαλία
Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν επίσης ότι υπάρχει έλλειψη τρισδιάστατου ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την διδασκαλία των παιδιών. «Με αυτόν γίνονται ομοιώματα αντικειμένων τα οποία μπορεί να τα πιάσει το παιδί με πρόβλημα όρασης». Όπως εξήγησε η ίδια με τον υπολογιστή αυτόν τα παιδιά θα ήταν σε θέση να καταλάβουν πώς είναι για παράδειγμα η Ακρόπολη, ενώ με αυτόν θα μπορούσε να γίνει εικονογράφηση των βιβλίων, τα οποία πρέπει να έχουν ανάγλυφη υφή. «Στο παλιό ΚΕΑΤ στις αρχές του 1900 όταν ιδρύθηκε υπήρχε εργαστήριο που έφταχνε ομοιώματα ενώ τώρα δεν έχουμε τίποτα» αναφέρει ο Σύλλογος.
Προβλήματα και στην φοίτηση των παιδιών
Επίσης, επειδή με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας απαγορευτηκε η εγγραφή ανεμβολίαστων παιδιών στα ΚΔΑΠ και στα κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας ΑΜΕΑ υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν μπορούν να φοιτήσουν ούτε στο ΚΔΑΠ ούτε στο ΚΕΑΤ.
«Πέντε από τα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν ούτε στο ΚΔΑΠ ούτε στο ΚΕΑΤ γιατί τα μετέφερε στο σχολείο το αυτοκίνητο που έχει το ΚΕΑΤ για την μεταφορά των παιδιών. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε ούτε στο δημοτικό σχολείο» είπαν στο news4health. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τι θα γίνει όσον αφορά τα παιδιά αυτά.
Ο σύλλογος όπως είπε στο news4health.gr μεταξύ άλλων ζητά:
Την επαναπρόσληψη των απολυμένων ατόμων ( 5 με 6 άτομα)
Την απορρόφηση της ΑΜΚΕ Πρωτοπορία στο ΚΕΑΤ. ( Αυτό δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί αμείβονται από έναν πόρο που είναι του ΚΕΑΤ, πρόκειται για το ποσοστό από τα ΜΜΕ που πηγαίνει υπερ του ΚΕΑΤ)
Να υπολογίζεται η προϋπηρεσία στην Πρωτοπορία ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών: «Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα στο ΚΕΑΤ»
«Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα στο ΚΕΑΤ» δήλωσε στο news4health.gr ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών τονίζοντας ότι σήμερα σε σχέση με το παρελθόν οι συνήθηκες είναι καλύτερες.
Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την αξία των εκπαιδευτικών» και ότι αναγνωρίζουν τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που υπάρχουν. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι οι συντεχνιακές απόψεις δεν βοηθούν την κατάσταση τονίζοντας ότι είναι στο πλευρό της Διοίκησης του ΚΕΑΤ «Στηρίζουμε την Διοίκηση του ΚΕΑΤ και την λειτουργία του ΚΔΑΠ και ΚΕΑΤ» είπε υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τους τυφλούς».
O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών είναι εκπρόσωπος των τυφλών στο ΚΕΑΤ και συνιδρυτής της Πρωτοπορίας όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΣΤ, Ηλίας Μαργιόλας στο news4health.gr.
Ο ίδιος θέλησε να τονίσει ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών προσπαθεί από το 1985 να εντάξει ειδικότητες στο ΚΕΑΤ για να ενισχύσουν την διδασκαλία των παιδιών και ότι έδω και 1,5 χρόνο επισημαίνει διαρκώς τις παραλείψεις που υπάρχουν. «Κάνουμε έλεγχο και παρέμβαση δική μας, έχουμε την υποχρέωση. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, δεν είμαστε ακυρωτικοί» αναφέροντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει «πόλεμος συνδικαλιστών».
Επίσης, ο ίδιος αναφέρει ότι δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα γυμνάσιο και Λύκειο για άτομα με προβλήματα όρασης, ωστόσο υπάρχει και η άποψη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αναχρονιστικό και ότι δεν θα βοηθούσε τα παιδιά στην ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό περίγυρο, αναφέροντας ότι υπάρχει και η άποψη ότι η συνδιασκαλία σε κανονικό σχολείο μπορεί να είναι ωφέλιμη για αυτά τα παιδιά.
Ο ίδιος δεν έδειξε να διαφωνεί με το αίτημα των εργαζομένων του ΚΕΑΤ να γίνει ένας οργανισμός «ΚΕΑΤ και Πρωτοπορία» και επίσης συμφωνεί ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα ήταν κάτι το θεμιτό.
Παραδέχτηκε επίσης ότι χρειάζονται χρήματα στο ΚΕΑΤ και ότι προσπαθούν να βρουν πόρους μέσω ΕΣΠΑ υπογραμμίζοντας ότι «δεν εγκαταλείπουμε, θέλουμε το ΚΕΑΤ να υπάρχει και να είναι λειτουργικό».
Ο Παννελήνιος Σύλλογος Τυφλών έχει επίσης στείλει επιστολές στο Υπουργείο Εργασίας για την βελτίωση και την εξυγίανση των υπηρεσιών όπως είπε ο ίδιος θέλοντας να υπογραμμίσει ότι «επειδή διαφωνούμε με τον Σύλλογο Εργαζομένων δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τα προβλήματα».
Διοίκηση ΚΕΑΤ: Ο Σύλλογος των εργαζομένων διαστραβλώνει την πραγματικότητα
Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κάνει λόγο με νέα ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΚΕΑΤ, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρεται με «ανακρίβειες και αόριστες αναφορές» στην λειτουργία του ΚΕΑΤ.
Όσον αφορά το «άνοιγμα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε όλα τα παιδιά» αναφέρει ότι δεν είναι εφικτό καθώς αυτό δεν είναι σύμφωνο με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Οι δε ισχυρισμοί του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ περί «ανοίγματος του ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε όλα τα παιδιά», ουσιαστικά αποτελούν προτροπή για παραβίαση των ισχυουσών, νομοθετικών διατάξεων, οδηγιών και εγκυκλίων καθώς όλες οι μέχρι και σήμερα ενέργειες και αποφάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι απόλυτα σύννομες». Η απάντηση αυτή αφορά τα ανεμβολίαστα παιδιά που δεν μπορούν να φοιτήσουν στα ΚΔΑΠ.
Επίσης, ή λειτουργία του ΚΔΑΠ προχωράει πολύ καλά όπως αναφέρουν και αυτό φαίνεται από τα έργα που υλοποιεί όπως το «INSIDE STEM EU» και ότι δεν υπάρχει περίπτωση «μετά τη λήξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης να κλείσει».
Για τις απολύσεις που έγιναν η Διοίκηση απαντά ότι δεν έγιναν απολύσεις αλλά έληξαν οι συμβάσεις και ότι λόγω πανδημίας δεν ανανεώθηκαν καθώς ο φόρτος εργασίας έχει μειωθεί. Επίσης, υπογραμμίζει ότι «Σε αγαστή συνεργασία με τον Π.Σ.Τ. επεδίωξε και κατάφερε την εξασφάλιση της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ακόμα και κατά το διάστημα στο οποίο οι σχολικές μονάδες εφάρμοζαν υποχρεωτικά εκ του νόμου την εξ αποστάσεως διδασκαλία».
Παράλληλα, αναφέρουν ότι φέτος έγιναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διαψεύδοντας τον Σύλλογο Εργαζομένων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε γνώση του δελτίου τύπου που μας κοινοποιήθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) το οποίο βρίθει ανακριβών και αόριστων αναφορών στο πλαίσιο μιας προσπάθειας στρέβλωσης της πραγματικότητας αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Τ. Για
τον λόγο αυτό και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα υλοποίησης της εθνικής πολιτικής για τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα, και εκφραστή αυτής σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο. Το Κ.Ε.Α.Τ. έχοντας αναλάβει την διεκπεραίωση ενός τεράστιας κοινωνικής σημασίας έργου απευθύνεται σε ευρύ κύκλο Α.με.Ο.Α. και των οικογενειών τους, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό τόσο των ωφελουμένων όσο και της κοινωνίας μέσα από τις δράσεις του.
Ως εκ τούτου όλες οι αόριστες αναφορές περί δήθεν «πορείας διάλυσης» ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ένα μέσο συντεταγμένης και κακόβουλης προσπάθειας υποτίμησης του έργου της Υπηρεσίας και αποτυπώνουν εμμονική αντίθεση στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τρόπου λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Τ.
Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.), ήδη από το 1999, ιδρύθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» με σκοπό την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και τη μέριμνα των ατόμων με αναπηρία όρασης. Η λειτουργία της α.μ.κ.ε. εξαρχής αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός κλίματος συμπόρευσης με τον Π.Σ.Τ. στον τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία όρασης, μέσω ενός νομικού προσώπου που θα επέτρεπε την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των απαιτούμενων προς τούτο ενεργειών, σε αντίθεση με όσα αναληθώς αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων.
Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της α.μ.κ.ε., ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, είναι προϊόν συνεργασίας με τον Π.Σ.Τ. του οποίου τις συμβουλές και απόψεις σεβόμαστε απόλυτα, ως κυριότερου εκπροσώπου των ατόμων με αναπηρία όρασης.
Το έτος 2016, μάλιστα, η «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» ίδρυσε το 1ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρία Όρασης. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ρυθμίζει τα θέματα λειτουργίας του σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας είτε αυτές προέβλεπαν αναστολή της λειτουργίας του είτε συνέχιση αυτής με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, χωρίς ουδέποτε να αρνείται την πρόσβαση στα παιδιά που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του, σεβόμενο το κοινωνικό καθήκον που έχει αναλάβει να εκτελέσει, λαμβάνοντας, όμως, πάντα υπόψη τις επιταγές της ιατρικής επιστήμης εν μέσω πανδημίας και τις νέες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε άπαντες να προσαρμοστούμε.
Οι δε ισχυρισμοί του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ περί «ανοίγματος του ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε όλα τα παιδιά», ουσιαστικά αποτελούν προτροπή για παραβίαση των ισχυουσών, νομοθετικών διατάξεων, οδηγιών και εγκυκλίων καθώς όλες οι μέχρι και σήμερα ενέργειες και αποφάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι απόλυτα σύννομες. Επιπλέον, η παρούσα Διοίκηση του Κ.Ε.Α.Τ., σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη, η οποία επεδίωξε την αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ με πρόσχημα την πανδημία, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με τον Π.Σ.Τ. επεδίωξε και κατάφερε την εξασφάλιση της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ακόμα και κατά το διάστημα στο οποίο οι σχολικές μονάδες εφάρμοζαν υποχρεωτικά εκ του νόμου την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Επιπρόσθετα, η «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για ανάπτυξη του έργου της, εξασφάλισε φέτος, για πρώτη φορά μάλιστα, την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «INSIDE STEM EU», γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας λειτουργεί άψογα και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε πλήρη αντίθεση με όσα αναληθώς ισχυρίζεται ο Σύλλογος εργαζομένων αναφέροντας ότι «μετά τη λήξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα κλείσει».
Επιπλέον, ουδεμία απόλυση προσωπικού έλαβε χώρα φέτος στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, οι οποίες έληξαν, καθώς οι ανάγκες σε προσωπικό για την φετινή χρονιά είναι εκ των πραγμάτων μειωμένες λόγω του χαμηλότερου αριθμού αιτήσεων συμμετοχής που οφείλονται στην ανασφάλεια που προκάλεσε η πανδημία στις οικογένειες των παιδιών με αναπηρία όρασης καθώς και στην υποχρέωση συμμόρφωσης με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 63877/2021 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των φιλοξενούμενων σε ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Επίσης, αναφορικά με την επιλογή του υπευθύνου του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αυτή έγινε με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια καθώς πρόκειται για έναν άρτια καταρτισμένο επιστήμονα, με την ειδικότητα του φιλολόγου και εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Ακόμα, με δεδομένο ότι αυτός προέρχεται από το χώρο των ατόμων με αναπηρία όρασης είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει την εν λόγω θέση και να οδηγήσει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της δραστηριότητάς του με σχεδιασμό νέων μεθόδων διδασκαλίας που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και την διευκόλυνση των ατόμων με οπτική αναπηρία. Σε κάθε περίπτωση, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η στάση του Συλλόγου εργαζομένων και των διοικούντων του να επιτίθενται σε έναν συνάδελφό τους ο οποίος έχει την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση και διάθεση για δουλειά προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Όσον αφορά το αίτημα και τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο Σύλλογος εργαζομένων περί πρόσληψης των εργαζομένων της α.μ.κ.ε. «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» στο Κ.Ε.Α.Τ., αυτοί δεν έχουν καμία νομική ή πραγματική βάση καθώς οι εργαζόμενοι της α.μ.κ.ε. και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ κατ’ επέκταση, ουδέποτε αποτελούσαν υπαλλήλους του Κ.Ε.Α.Τ. και οι συμβάσεις εργασίας εξ αυτών συνάπτονται αποκλειστικά με την «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», τηρώντας πάντοτε απαρέγκλιτα τις νόμιμες διαδικασίες και χωρίς ουδέποτε να έχει διαπιστωθεί παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια της θητείας του τρέχοντος Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ. και της Διαχειρίστριας της α.μ.κ.ε. «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ». Συνεπώς, κάθε αντίθετη αναφορά περί παραβίασης μισθολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι παντελώς συκοφαντική και αποσκοπεί στην πρόκληση αρνητικών εντυπώσεων στο γενικότερο πλαίσιο της αναιτιώδους επίθεσης που εξαπολύει ο Σύλλογος Εργαζομένων προς το Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ. και της α.μ.κ.ε. «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ».
Το Κ.Ε.Α.Τ. άλλωστε, ήδη φέτος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με την 7Κ/2019 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. σε πληθώρα ειδικοτήτων και συγκεκριμένα: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΠΕ Ελληνικής Φιλολογίας, ΠΕ Παιδαγωγών Ειδικής Αγωγής, ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων, ΔΕ
Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Επιμελητών Πρόνοιας, ΔΕ Μαγείρων, ΔΕ Τεχνικών Οδηγών, ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων – Συντηρητών Κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών του. Επιπλέον, με τις υπ’ αριθ. ΣΟΧ1 και ΣΟΧ2 προκηρύξεις, πάλι σε συνεργασία με το Α.Σ.Ε.Π., το Κ.Ε.Α.Τ. προσέλαβε υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ειδικότητες της καθαριότητας και της φύλαξης τηρώντας πάντοτε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Συνοψίζοντας, τόσο το Κ.Ε.Α.Τ. όσο και η α.μ.κ.ε. «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» λειτουργούν πάντοτε με γνώμονα την προώθηση του κοινωνικού έργου που εδώ και τόσα χρόνια επιτελούν με απόλυτη επιτυχία, ήτοι της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των Α.με.Ο.Α., φροντίζοντας παράλληλα για την διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των ωφελουμένων καθώς και την απαρέγκλιτη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων.
Με εκτίμηση
Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Ε.Α.Τ. ΣΟΦΙΑ-ΛΕΥΚΗ ΧΑΜΟΝΙΚΟΛΑΟΥ