Τα σχολεία φέρεται να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης για την αυστηροποίηση των μέτρων, στο πλαίσιο του lockdown, στην Αττική στο πλαίσιο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που διεξάγεται αυτή την ώρα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 1.261 νέες διαγνώσεις της περασμένης Τρίτης. Δεδομένου ότι η Αττική σταθερά καταγράφει γύρω στο 50% των ημερήσιων κρουσμάτων, δεν αποκλείεται η περιφέρεια να καταγράψει ρεκόρ.
Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη, με ραγδαίους ρυθμούς, της πληρότητας απλών κλινών και ΜΕΘ Covid, ο συναγερμός σήμανε στην Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Ταραντίλη, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε την έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.
"Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα", ανέφερε.
Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο για την Αττική προβλέπει κλειστά σχολεία, όπως άλλωστε ίσχυε και στην καραντίνα του Μαρτίου, την οποία επικαλέστηκε νωρίτερα ο Β. Κικίλιας.
Άλλωστε, η αναφορά του Υπουργού στην αύξηση, κατά 11%, των κρουσμάτων στις ηλικίες 0-9 δεν φαίνεται να είναι τυχαία.
Τους ειδικούς απασχολεί όμως και η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Στο τραπέζι μάλιστα, φέρεται να έχει πέσει το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να ακολουθήσει το μοντέλο μέτρων που θα αποφασιστεί για την Αττική, με στόχο να αποφευχθεί ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας, που θα φέρει και πάλι το σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας στα όρια του, ειδικά αν την ίδια περίοδο δοκιμάζονται και τα νοσοκομεία της Αττικής.