Με τη χώρα να σημειώνει θετική πρόοδο όσον αφορά την καταπολέμηση του ιού, ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε αν ήρθε η στιγμή για άρση των μέτρων.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας απάντησε το εξής: «Από κάποιους επιστημονικούς κύκλους του εξωτερικού έχει προταθεί πιθανά και η εναλλαγή περιόδων άρσης και εφαρμογής των μέτρων ανάλογα με τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι το έχουν παρομοιάσει όλο αυτό με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε ένα μακρύ δρόμο με πολλές στροφές. Μπορεί να χρειαστεί να φρενάρεις, να αφήσεις τα φρένα κάποιες φορές ξανά και ξανά ενώ το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται προς τα εμπρός. Χωρίς να τρακάρει. Με προσοχή. Μέχρι να φτάσει με ασφάλεια στον τελικό προορισμό. Πρέπει να προσέξουμε να μην ανατραπούμε στην πορεία. Να μην εφησυχάσουμε με την καλή προς το παρόν εικόνα γιατί μπορεί να αλλάξει αν δε προσέξουμε».
Στη συνέχεια εξήγησε ότι Αξιωματικοί του ΠΟΥ και του ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών δήλωσαν το τελευταίο 24ωρο πως για τις περισσότερες χώρες δεν είναι αυτές οι εβδομάδες η κατάλληλη στιγμή για άρση.
Παράλληλα τόνισε ότι «η άρση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μαραθώνιος δεν είναι σπριντάρισμα. Διαφορετικές χώρες είναι σε διαφορετικές φάσεις της επιδημίας. Τη στιγμή που ελάχιστες χώρες προς το παρόν, όπως η Αυστρία και η Δανία συζητούν για άρση των μέτρων, κάποιες, όπως η Ιαπωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το Γούχαν άρει τα μέτρα μετά από 3 μήνες περιορισμό. Χρειάζεται να τηρηθεί μία λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων καθώς και των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο σχεδιασμός των δράσεων έχει ως καθοριστικό παράγοντα τη διαφύλαξη της υγείας και των υπηρεσιών υγείας για τον πληθυσμό μας.