Έτσι, σκοπεύει να μπει ένα τέλος σε μία πανδημία δύο ταχυτήτων: Οι άνθρωποι στις πιο φτωχές χώρες συνεχίζουν να κινδυνεύουν ενώ όσοι βρισκονται σε πιο πλούσιες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού απολαμβάνουν μεγαλύτερης προστασίας.
Ο ΠΟΥ είχε θέσει ως στόχο να εμβολιασει το 10% κάθε χώρας μέχρι τα τέλη του Σεπτέμρη. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, 56 χώρες δεν το έχουν καταφέρει εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
ΠΟΥ: Ο νέος παγκόσμιος στόχος εμβολιασμού
Η νεά στρατηγική περιγράφει ένα σχέδιο για την επίτευξη των στόχων του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού κάθε χώρας μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου και το 70% μέχρι το τέλος του 2022.
Για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων εμβολιασμού, χρειάζεται μία προσέγγιση τριών βημάτων. Πρώτα πρέπει να εμβολιαστουν οι ηλικιωμένοι, οι υγειονομικοί, οι ευπαθείς ομάδες όλων των ηλικιών, στη συνέχεια οι υπόλοιποι ενήλικες και τελευταία τα παιδιά.
Ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού προϋποθέτει τουλάχιστον 11 δις δόσεις εμβολίου. Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, πάνω από 6 δις δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί παγκοσμίως. Με την παγκόσμια παραγωγή να φτάνει τις 1,5 δις δόσεις μηνιαίως, υπάρχουν αρκετά εμβόλια από πλευράς προμήθειας για να επιτευχθούν οι στόχοι εμβολιασμού, αρκεί να υπάρχει ίση κατανομή των δόσεων.
Η στρατηγική αναφέρει μία σειρά από δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν από διαφορετικούς φορείς για να επιτευχθούν οι στόχοι, τις οποίες μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ.