Μετά την είδηση ότι ο θάνατος του 48χρονου που έκανε διακοπές στην Ηλεία, προήλθε τελικά από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο κι όχι από τσίμπημα καφέ αράχνης, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, γνωστοποιήθηκε και νέο θανατηφόρο κρούσμα στην περιοχή. Το θύμα είναι ένας άνδρας από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος έκανε τις διακοπές του στην Αρχαία Ολυμπία, και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου και κατέληξε.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι ο άνδρας διακομίστηκε το περασμένο Σάββατο 10 Αυγούστου εκεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη λήψη του ιατρικού του ιστορικού, αποδείχθηκε ότι ακολουθούσε ήδη θεραπευτική αγωγή για άλλο νόσημα. Οι γιατροί του Πύργου, αφού τον εξέτασαν, διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, γι' αυτό και τον έστειλαν στην Πάτρα, όπου λίγες ώρες μετά κατέληξε από σηπτικό σοκ.
Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη άτομο από την Ηλεία, που έχει προσβληθεί από στρεπτόκοκκο, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
«Τη Δευτέρα είχαμε κι ένα τρίτο περιστατικό το οποίο στείλαμε επίσης στην Πάτρα, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Το περιστατικό αυτό φαίνεται ότι πάει καλά», δήλωσε ο κ. Πολίτης, προσθέτοντας ότι τα περιστατικά αυτά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, εκτός από το γεγονός ότι προσβλήθηκαν από τον ίδιο ιό.
Στο νοσοκομείο Πύργου πλέον έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους.
«Μετά τα περιστατικά αυτά ήρθε τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νοσοκομείο μας και ξεκίνησε λήψη δειγμάτων σε περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστούν και για στρεπτόκοκκο. Τα δείγματα αυτά θα λαμβάνονται μέχρι σήμερα, ώστε στη συνέχεια να γίνει ο έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για κάτι τυχαίο ή υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα στην κοινότητα», τόνισε ο ίδιος.
Αναφορικά με τον 48χρονο, όπως μεταδίδει η «Πελοπόννησος», η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα στην έκθεση που υπογράφει αναφέρει ότι αίτιο του θανάτου του είναι ο στρεπτόκοκκος.
Ωστόσο, στην περίπτωσή του το τσίμπημα της αράχνης δεν βγήκε τυχαία, καθώς υπήρχαν στο πόδι του δύο στίγματα από δάγκωμα και πιθανολογείται το έντομο ή το τρωκτικό που τον δάγκωσε να του μετέδωσε και τον ιό του στρεπτόκοκκου.