Βρώμη
Το δημητριακό αυτό, το τρώμε συνήθως για πρωινό. Μας κρατάει και γεμάτους και ηρεμεί το αίσθημα καύσου από τα οξέα.
Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να την τρώτε κάθε φορά που πεινάτε. Σας προτείνουμε να την καταναλώνετε με σταφίδες.
Πιπερόριζα (τζίντζερ)
Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε την πιπερόριζα (τζίντζερ) με φειδώ, εξαιτίας της δυνατής της γεύσης. Πέρα από αυτό, αποτελεί μία από τις καλύτερες τροφές για να καταπολεμήσετε τα οξέα. Δρα ως αντιφλεγμονώδες για γαστρεντερικά προβλήματα.
Τρίψτε απλώς ένα μικρό κομμάτι και φτιάξτε ένα τσάι πιπερόριζας. Ή, βάλτε τη στο φαγητό ή σε σμούθι. Δίνει στο φαγητό μια λεμονάτη γεύση.
Αλόη βέρα
Πρόκειται για μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για πληγές που χρειάζονται επούλωση. Όταν έχουμε καούρα, τα τοιχώματα του οισοφάγου βλάπτονται. Και εδώ χρειάζεται η αλόη.
Κάποιοι είναι υπέρ του να τρώτε απευθείας το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα. Αυτό μπορεί να το κάνετε είτε μόνο του είτε σε χυμό. Κάποιοι τρώνε προϊόντα, αγορασμένα από καταστήματα, που φτιάχνονται από αλόη βέρα.
Σαλάτα με λαχανικά αν έχετε καούρα
Λαχανικά με φύλλα, όπως το μαρούλι ή η ρόκα, είναι επίσης σημαντικά. Έχουν την ικανότητα να μετριάζουν το κάψιμο και τον πόνο που προκαλείται από τα οξέα.
Προτείνουμε στη σαλάτα να αποφύγετε τη χρήση κρεμμυδιού, ντομάτας, τυριού ή κάποιου ντρέσινγκ.
Το καλύτερο ντρέσινγκ είναι μια πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Το σκόρδο θα πρέπει να είναι ένα από τα συστατικά που θα πρέπει να έχετε πάντα στις σαλάτες σας. Έχει πολύ νερό και είναι μια εκπληκτική πηγή ινών. Επίσης, το σκόρδο περιορίζει την όρεξή σας.
Μπανάνα
Είναι μια καλή τροφή για κατανάλωση στο δεκατιανό ή το απόγευμα. Οι μπανάνες έχουν pH 5.6. Αυτό σημαίνει πως είναι μία τροφή που καταπραΰνει τα οξέα. Κάποιοι άνθρωποι όμως έχουνε περισσότερη καούρα όταν τρώνε αυτό το φρούτο.
Θα πάρετε απάντηση αν φάτε μια μπανάνα και δείτε αν η καούρα χειροτέρευσε ή καλυτέρευσε.
Καρπούζι
Αντί για μπανάνα, μπορείτε να φάτε καρπούζι όταν υποφέρετε από καούρα. Είναι αλήθεια πως αποτελείται κυρίως από νερό. Όμως, ρυθμίζει τα επίπεδα οξέων του στομάχου σας.
Μπορείτε να φάτε μια φέτα μετά το μεσημεριανό ή το δείπνο. Έπειτα, όπως και με μία μπανάνα, δείτε αν λειτούργησε ή όχι.
Μάραθος
Αυτό το φαρμακευτικό φυτό είναι υπέροχο. Δεν είναι μόνο πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, αλλά βοηθά επίσης την πέψη σας. Έχει μια απαλή γεύση και τραγανή υφή. Μπορείτε να το βάλατε στις σαλάτες, στις σούπες, σε πίτες λαχανικών ή σε σάλτσες.
Κοτόπουλο ή γαλοπούλα
Τα λευκά κρέατα είναι μια καλύτερη διατροφική επιλογή όταν έχετε οξέα. Για να τα καταναλώσουμε, θα πρέπει να τα ψήσουμε είτε στον φούρνο είτε στη σχάρα. Μην τρώτε ποτέ λευκό κρέας τηγανητό ή με την πέτσα επειδή έχουν πολλά λιπαρά.
Ψάρι και θαλασσινά
Ο κανόνας για να τρώτε θαλασσινά, είναι ο ίδιος με το κοτόπουλο. Μην τα τρώτε ποτέ τηγανητά. Ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές, προτείνουμε τις γαρίδες και τον σολομό. Είναι επίσης καλύτερο να είναι άγρια και όχι ιχθυοτροφείου.
Μαγειρεμένα λαχανικά
Εκτός από την κατανάλωση ωμών λαχανικών σε σαλάτες, μπορούμε να τα φάμε και μαγειρεμένα. Κάποια καλά παραδείγματα είναι το λάχανο, τα σπαράγγια και το μπρόκολο.
Σας προτείνουμε να τρώτε λαχανικά με ρίζες όπως καρότα και παντζάρια. Αυτά θα πρέπει να είναι πάντα μαγειρεμένα.
Ρύζι
Το κους κους, το πλιγούρι ή κρέμα σιταριού ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία. Στην περίπτωση του ρυζιού, το καλύτερο είναι το ολόκληρο ή το καστανό ρύζι. Όλα αυτά είναι καταπληκτικά αν υποφέρετε από οξέα του στομάχου.
Να θυμάστε να τρώτε μια κούπα ρύζι με μαγειρεμένα λαχανικά.