Η φετινή διοργάνωση ανέδειξε -για τέταρτη συνεχή χρονιά- τη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, προβάλλοντας τη δύναμη της αποδοχής και της συμπερίληψης. Οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και ο παιδικός αγώνας 1 χιλιομέτρου, συγκέντρωσαν πλήθος συμμετεχόντων, μετατρέποντας την ημέρα σε μια γιορτή αλληλεγγύης, υγείας και ανθρώπινης επαφής.
Με σύνθημα «Τρέχουμε για την Υγεία, Τρέχουμε για τον Αυτισμό» ο ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – The Athens Clinic παρείχε πλήρη υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης με ασθενοφόρο και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ στο περίπτερο της κλινικής, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις ιατρικές υπηρεσίες και συμμετείχαν σε κλήρωση για ένα πλήρες ιατρικό check-up.
Ξεχωριστή παρουσία είχε η Running Team του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – The Athens Clinic, η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή της διοργάνωσης, με περισσότερους από 60 δρομείς – γιατρούς, νοσηλευτές και μέλη των οικογενειών τους – να δίνουν δυναμικά το παρών, αποδεικνύοντας το ομαδικό πνεύμα και την έμπρακτη στήριξη της δράσης.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Χολαργού, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη των τμημάτων μπάσκετ "Champs" του ΚΟ Χολαργού, που απευθύνονται σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.
«Η συμμετοχή μας δεν είναι απλώς χορηγία. Είναι στάση ζωής. Ο αυτισμός μας αφορά όλους και η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Οι άνθρωποι του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ -The Athens Clinic είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες», δήλωσε ο Καθηγητής Καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τούτουζας, Επιστημονικός Συντονιστής του Καρδιολογικού Τμήματος του ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – The Athens Clinic και Πρόεδρος του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού.
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – The Athens Clinic δεσμεύεται να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας δράσεις που ενώνουν ανθρώπους και ενισχύουν την υγεία.