Kάθε προκατασκευασμένη ΜΕΘ έχει χωρητικότητα για εννέα κρεβάτια και θα κατασκευαστεί τοπικά από τη Philips στο Ινδία. Κάθε μονάδα ΜΕΘ μπορεί να συναρμολογηθεί σε μία ημέρα στην επιλεγμένη τοποθεσία.
Αξιοποιώντας την κλινική, τεχνική και σχεδιαστική εξειδίκευσή της, η Philips έχει αναπτύξει αυτές τις φορητές ICU για να αντιμετωπίσει την απαιτητική ανάγκη των υπηρεσιών κρίσιμης φροντίδας στην Ινδία.
Τα οφέλη των φορητών ΜΕΘ
Σχετικά με τις προοπτικές των φορητών ICU, ο Daniel Mazon, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Philips Indian Subcontinent δήλωσε: «Ευθυγραμμισμένο με τη δέσμευση της κυβέρνησης να παρέχει ποιοτική και προσιτή υγειονομική περίθαλψηγια τον πληθυσμό της χώρας μας, είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε τις υπερσύγχρονες φορητές ΜΕΘ για την Ινδία ... "Αυτές οι κινητές ΜΕΘ θα είναι χρήσιμες για κυβερνητικούς οργανισμούς και οργανισμούς που επιθυμούν να ενισχύσουν την προσέγγιση της κοινότητας και να μετριάσουν τον αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών και πανδημιών, όπως το συνεχιζόμενο COVID-19.
Πρόσθεσε επίσης, το εξής: «Πιστεύουμε ότι αυτή η λύση θα βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει το COVID-19 με αποτελεσματικό τρόπο, καθώς επιτρέπει στα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να αυξήσουν τις ικανότητες τους. Επιπλέον, αυτή η λύση θα είναι μακροπρόθεσμη σημαντική για την αντιμετώπιση κρίσιμων απαιτήσεων φροντίδας».
Εξοπλισμός κινητών ΜΕΘ
Αυτές οι αυτόνομες μονάδες, σε μια έκταση 1380 τετραγωνικών ποδιών, απαιτούν μόνο σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στο χώρο για να λειτουργήσουν. Κάθε μία από αυτές τις κινητές ΜΕΘ είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονη υποδομή κρίσιμης φροντίδας όπως ανεξάρτητους θαλάμους ασθενών, αντιβακτηριακό χρώμα για την αποφυγή διασταυρούμενης μόλυνσης και τουαλέτες υψηλών προδιαγραφών με δυνατότητα απολύμανσης.
Αυτές οι μονάδες ICU μπορούν να εφοδιαστούν με ιατρικό εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες, απινιδωτές, κεντρικό σταθμό παρακολούθησης και μηχανήματα συνεχούς θετικής πίεσης αέρα (CPAP) με κατάλληλη υποδομή υποστήριξης όπως εφεδρική ισχύς, οξυγόνο και παροχή κενού.
Μοιράζοντας τη γνώμη του σχετικά με τη λύση, ο Δρ. Bijendra Kumar Sinha, Ανώτερος Σύμβουλος - Χειρουργική Bariatric και GI Minimal Access του Fortis Memorial Research Institute, Gurgaon τόνισε το εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη το βάρος που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, αυτές οι καινοτόμες ICU θα παίξουν θετικό ρόλο στην ταχεία αύξηση της ικανότητας των ασθενών για νοσοκομεία. Αυτές οι μονάδες θα βοηθήσουν επίσης στην παροχή ποιοτικής φροντίδας στους ασθενείς στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».
Κικίλιας: «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κλινών ΜΕΘ»
ΠΗΓΗ: health.economictimes.indiatimes