Τι θα χρειαστείς για 6 μερίδες
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2% σε λιπαρά
200ml γάλα εβαπορέ (light) με 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
Το χυμό 1 λεμονιού
10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive ανακατεμένα με δύο κουταλιές της σούπας πολύ καλά αλεσμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Προετοιμασία
Ζεσταίνεις σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ περίπου στους 40-45 βαθμούς Κελσίου (ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο τη θερμότητα), προσθέτεις το μέλι και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια, κρυώνεις το μπρίκι σε μπεν μαρί με κρύο νερό και παγάκια. Ρίχνεις το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ με το διαλυμένο μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά.
Αφού έχεις κάνει μία λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς, σερβίρεις το μείγμα σε μπολ και το γαρνίρεις με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα. Εγώ προτιμώ να εναλλάσσω στρώσεις με τα τριμμένα μπισκότα και το μείγμα με το γιαούρτι σε ένα ποτήρι.
Το αφήνεις για περισσότερες από δυο ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει. Αν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις την τελευταία στρώση με μπισκότα που χρησιμοποιείς για γαρνιτούρα και να προσθέσεις και μια λεπτή στρώση μαρμελάδα της επιλογής σου!
Πηγή: https://www.keepup.gr