Αμφότερα μπορούν να σε κρατήσουν πιο υγιή και νεότερο. Νέα δεδομένα έχουν δείξει ότι η μη επαρκής λήψης φυλλικού οξέος και βιταμίνων στο γκρουπ β μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που συνδέονται με τον καρκίνο.
«Ένα έλλειμμα ορισμένων θρεπτικών συστατικών είναι ένας από τους διατροφικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη φάση έναρξης, συμπεριλαμβανομένων του φυλλικού οξέος και των βιταμινών της ομάδας Β (Β12, Β6, Β3), που οδηγεί σε χρωμοσωμικές ρήξεις, στην υπομεθυλίωση του DNA και αυξημένη ευαισθησία σε μεταλλαξιογόνους παράγοντες». σύμφωνα με τον Pedro Carrera Bastos, υποψήφιο διδάκτορα και ερευνητή στη διατροφή, ο οποίος αναφέρθηκε στα ευρήματα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του «Δίαιτα και συνήθειες στην πρόληψη της καρκινογένεσης» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνεδρίου της Ισπανικής Εταιρείας Υγείας Ακριβείας.
«Το φιλλυκό οξύ, η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β12 διαδραματίζουν έναν απαραίτητο ρόλο για τη σύνθεση της μεθειονίνης και της υπομεθυλίωσης του DNA. Όταν η υπομεθυλίωση τροποποιείται, υπάρχει υψηλότερη πιθανότητα γενετικών μεταλλάξεων και ζημιάς του DNA, που τελικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρκίνο» ανέφερε ο Blair Persyn, MS. , RDN, LDN, CNSC, εγγεγραμμένος διαιτολόγος και ιδιοκτήτης του Bites With Blair, LLC.
Ο Blair εξηγεί ότι είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνουμε τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ στη δίαιτα μας χωρίς να υπερβάλλουμε με συμπληρώματα διατροφής.
Για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ακριβώς αυτό, ο Blair σημειώνει ότι «άνδρες και γυναίκες 19 ετών και άνω θα πρέπει να στοχεύουν στη λήψη 400 mcg DFE (Διαιτητικά ισοδύναμα φυλλικού οξέος), οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να στοχεύουν στη λήψη 600 mcg DFE και οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να στοχεύουν στη λήψη 500 mcg DFE».
«Ορισμένες από τις αγαπημένες μου φυτικές πηγές βιταμινών Β είναι τα όσπρια, τα φυλλώδη χόρτα, η θρεπτική μαγιά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι», λέει ο Blair. «Μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή με μια ποικιλία διαφορετικών τροφών».