Παρόλα αυτά θέλει τρόπο και προσοχή. Το μυστικό βρίσκεται στην καψαϊκίνη η οποία και όπως φαίνεται ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Αυτό συμβαίνει όταν την λαμβάνουμε συγκεντρωμένη σε συμπληρώματα. Όταν την καταναλώνουμε σε ένα πιάτο που απλώς περιλαμβάνει καυτερές πιπεριές είναι απίθανο να επηρεάσει τον μεταβολισμό μας.
Πράγματι, ερευνητές το 2017 παρατήρησαν ότι ένα συμπλήρωμα που περιέχει 135 μιλιγκραμ καψαϊκίνης οδήγησε σε υψηλό απόθεμα ενέργειας αφου ελήφθη για περίπου τρεις μήνες.
Η έρευνα προτείνει ότι μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην μάχη κατά του καρκίνου, στις λοιμώξεις, στην ρευματοειδή αρθρίτιδα ακόμα και στην άνοια.
Σε κάθε περίπτωση, το καυτερό αυτό φαγητό μπορεί να κάψει την γλώσσα σου σίγουρα ωστόσο μπορεί να κάψει επίσης και αρκετες θερμίδες!
Συνταγή για Red Hot Chili Oil
Για κάθε φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, χρειαζόμαστε 2 γεμάτα κ.γλ. μπούκοβο και 2-3 ολόκληρα αποξηραμένα chilies. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο με το μπούκοβο και τα chilies.
Μόλις το λάδι αρχίσει να τσιρτσιρίζει, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, όχι όμως να κάψει. Θέλει λίγη προσοχή, ώστε να μην αλλάξουν χρώμα οι πιπεριές, γιατί αυτό σημαίνει πως κάηκαν και θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τη διαδικασία.
Αφήνουμε να κρυώσει και αδειάζουμε σε ένα μπουκάλι. Αυτό ήταν όλο.
Tips
Το λάδι συντηρείται αρκετό καιρό, αρκεί να είναι μακριά από υγρασία και το φως του ήλιου.
• Όσο μένει στο μπουκάλι τόσο σκουραίνει προς το κόκκινο και τόσο πιο καυτερό γίνεται. Οπότε να το έχετε υπ’ όψιν σας, για να μην το παρακάνετε. •
Σας συμβουλεύω να προμηθευτείτε το μπούκοβο και τις πιπεριές από καλό κατάστημα μπαχαρικών, για να μην καταλήξετε με ένα αδιάφορο μείγμα.
• Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση του chili oil με ένα σωρό άλλα μπαχαρικά και βότανα, όπως φύλλα δάφνης, αστεροειδή γλυκάνισο, σπόρους κύμινου ή κόλιανδρου. Όρεξη νά ‘χετε και το παιχνίδι είναι ατέλειωτο. Εάν προσθέσετε σπόρους, καλό είναι να τους κοπανίσετε λιγάκι στο γουδί, ώστε να σπάσουν και να αρωματίσουν δεόντως το λάδι. •
Το chili oil θα δώσει τσαχπινιά σε πίτσες, τάρτες και μακαρονάδες, σε ψητές γαρίδες, αλλά και ψητά κρεατικά, σε ασιατικής έμπνευσης σαλάτες, noodles και ρύζι, και σε ό,τι τελοσπάντων επιθυμείτε να προσθέσετε δροσιστική κάψα.
Πληροφορίες από https://www.eatthis.com και .andro.gr