Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια φέτα φρέσκο, ζουμερό καρπούζι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
Αυτό το τεράστιο και πεντανόστιμο φρούτο περιέχει περίπου 92 % νερό , επομένως μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες διατροφής και ενυδάτωσης της ημέρας.
Είναι επίσης γεμάτο με μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο , βιταμίνη Α και το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) . Το λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, τις ενώσεις που σχετίζονται με τη γήρανση και πολλές χρόνιες ασθένειες.
Εκτός από το να φτιάξετε ένα υπέροχο, φυσικά γλυκό σνακ, το καρπούζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αλμυρά πιάτα — αλλά η κοπή του προκειμένου να διατηρηθούν «ατόφια» τα θρεπτικά συστατικά του απαιτεί λίγη τεχνογνωσία.
Πώς να το κόψετε σωτά το καρπούζι
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι του σεφ, κόψτε και τις δύο άκρες.
- Τοποθετήστε το καρπούζι σε μια από τις κομμένες πλευρές και χρησιμοποιήστε το μαχαίρι για να κόψετε λωρίδες από τη φλούδα και τη λευκή σάρκα μέχρι να μην μείνει καμία.
- Κόβουμε τη σάρκα σε κύκλους. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε γύρο σε κύβους του επιθυμητού μεγέθους.
ΠΗΓΗ: www.everydayhealth.com