Μοιάζει γκουρμέ αλλά είναι απλό τόσο στην εκτέλεση όσο στα υλικά και θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς ουρανίσκους είτε είναι vegan είτε όχι.
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 70
Σκεύος: πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 30Χ20εκ.
Φυλάμε το ογκρατέν καλυμμένο στο ψυγείο για 3 μέρες.
H συνταγή αυτή είναι κατάλληλη για vegan και vegetarians
Είναι Πλούσια σε Πρωτεϊνη
Πλούσια σε Φυτικές Ίνες
Χαμηλή σε Κορεσμένα Λιπαρά
Χαμηλή σε Σάκχαρα
Τι θα χρειαστείς:
1 συσκευασία κρέμα μαγειρικής φυτικής προέλευσης από σόγια (250ml)
100 γρ. φουντούκια ψημένα & ανάλατα, σπασμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
2 μεσαίες πατάτες
6 κολοκυθάκια
130 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα μαγειρικής φυτικής προέλευσης από σόγια με τα μισά φουντούκια, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, το φρέσκο θυμάρι και το μισό τριμμένο τυρί και αφήνουμε στην άκρη.
2) Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πλάγια σε ενα πυρίμαχο ταψί φούρνου που έχουμε λαδώσει καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά πολύ καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας και
πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
3) Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να λιώσει το τυρί.
4) Βγάζουμε απ’ το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε), πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φουντούκι και ξαναβάζουμε για 5-7 λεπτά.
5) Σερβίρουμε το ογκρατέν ζεστό ή χλιαρό, πασπαλισμένο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
1) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα μαγειρικής φυτικής προέλευσης από σόγια με τα μισά φουντούκια, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, το φρέσκο θυμάρι και το μισό τριμμένο τυρί και αφήνουμε στην άκρη.
2) Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πλάγια σε ενα πυρίμαχο ταψί φούρνου που έχουμε λαδώσει καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά πολύ καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας και
πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
3) Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να λιώσει το τυρί.
4) Βγάζουμε απ’ το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε), πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φουντούκι και ξαναβάζουμε για 5-7 λεπτά.
5) Σερβίρουμε το ογκρατέν ζεστό ή χλιαρό, πασπαλισμένο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή αλιεύτηκε από το https://www.madameginger.com